Gå til sidens hovedinnhold

Lamborghinis sykeste kreasjon

Tre millioner euro, 740 hestekrefter og syke detaljer.

Ryktene viste seg å stemme, og Lamborghini feirer sitt eget 50-årsjubileum med en helt hinsides spesialversjon av Aventador - eller i det minste en bil som bygger videre på Aventador - som har fått navnet Veneno.

I kjent Lamborghini-tradisjon er dette et navn som stammer fra oksenes verden. Veneno er en okse som i 1914 drepte en matador.

Det er med andre ord ingen tvil om at Lamborghini går «all in» med denne superbilen, som er en Aventador på stereoider. Bilens hjerte er altså Lamborghinis nye superbil, men det er brukt usedvanlig mye ekstra karbonfiber og designerne har åpenbart fått beskjed om å ta konseptet helt ut. For en bil med mer vinkler og designelementer har vi ikke sett på lang tid.

Bilen har Aventadors 6,5-liters V12-motor, men den er tunet til å nå produsere det Lamborghini omtaler som 750 hestekrefter - eller det vi liker å kalle 740 hestekrefter på grunn av forskjell i benevnelsene mellom Tyskland og Skandinavia. En tradisjonell Aventador har 700 «tyske» hestekrefter.

Bilens toppfart forblir 350 km/t, takke være en spoiler som skaper litt luftmotstand. Bilen skal være lovlig å kjøre på veiene, men med en bakkeklaring som er hinsides all fornuft og et design som vil kutte beina av enhver fotgjenger som kommer i nærheten, er det ikke uten grunnat Lamborghini mener det primært er en banebil.

Veneno får en prislapp på tre millioner euro før avgifter, og selv om du skulle ha veldig lyst til å kjøpe en, så kan du bare glemme det. Det skal kun produseres tre varianter, i tillegg til denne demobilen, og alle tre er allerede solgt. De vil bli produsert i hver sin farge fra det italienske flagget.

Dette er ikke en bil som handler om tekniske detaljer, men om galskap, og vi lar derfor bildene tale for seg.

Reklame

Ny grillpakke for sommeren 2021: - Våre absolutte favoritter i en pakke

Kommentarer til denne saken