(LXUS.no): Det italienske politiet fikk denne uken lov til å avduke sitt siste tilskudd i bilparken sin. Lamborghini donerte nemlig nok en Gallardo LP560-4 Polizia - proppfull av high-tech-utstyr.

Dette gliset erstatter den forrige Gallardoen som politiet fikk tilbake i 2004. Bilen er et par hakk hvassere enn en normal politibil. Med sine 560 hestekrefter når den opptil 326 km/t.

Lovens raske arm

Selv LED-blålysene på taket er aerodynamisk formet for å ivareta bilens potensielle hastighet.

LES OGSÅ:
Se politiets nye superbil
Verdens råeste politibiler
Norges råeste sportsvogner

Bilen skal tjene under Lazio Highway Police Department der den skal hjelpe politiet i sitt preventive arbeid mot ulykker og lovbrudd på veiene, skriver Lamborghini i en pressemelding.

Det er allerede to Lamborghini Gallardo-politibiler ute på de italienske veiene, og de har begge trofast levert sine kilometer for lovens lange arm. Trafikkpolitiet i Roma har kjørt hele 140.000 kilometer med sin Gallardo siden 2004. En annen Gallardo har tjenestegjort i Bologna-området siden 2005 og har lagt bak seg nesten 100.000 kilometer.

Se video av råskinnet:Artikkel fortsetter under video

HTML EMBED
video_embed(11407);

Hypermoderne utstyr

Lamborghinien har et avansert videosystem som kan aktiviseres når politiet observerer en mulig lovbryter. Da startet logging av videostrøm, GPS-data og informasjon om den etterfulgte bilens posisjon og fart. Alt blir logget og sendt direkte inn til nærmeste politistasjon der bilen blir identifisert automatisk.

I bagasjerommet i fronten av bilen ligger et spesiallaget kjølerom blant annet for frakt av organer. Bilen har også en egen hjertestarter.

Egen trening

Kun en håndfull spesialtrente politibetjenter får gleden av å sette seg bak rattet på Gallardo LP560-4 Polizia. Samtlige førere må gjennom et eget treningsopplegg som går over flere dager. Så langt har 30 betjenter gått gjennom opplegget.