Gå til sidens hovedinnhold

Lange scoret

VOLDSLØKKA (vif.no): Vålerengas rekruttlag fikk en glimrende start på høstsesongen. Mandag kveld ble Sarpsborg slått hele 7-1. Debutant Rune Lange scoret det siste målet på straffe.

– Dette var årsbeste. Overkjøring for å si det mildt. Strengt tatt burde vi scoret ti mål i dag. Vi spiller fantastisk fin fotball til tider og scorer mange fine mål, sier Vålerenga-trener Andreas Holter til vif.no.

Vålerenga kjørte over gjestene fra Østfold fra start. Allerede etter tre minutter tok hjemmelaget ledelsen. Amund Skiri fyrte av et skudd fra tyve meter som var innom en SFK-spiller og gikk i en bue over keeper og i mål. Vel ti minutter senere ble ledelsen doblet. Et innlegg fra høyresiden traff Steinar Strømnes foran mål. Strømnes første avlutning ble blokkert, men han fanget selv returen og smalt ballen i nettet.

Tidlig tremålsledelse
Vålerengas tredje mål kom etter atten minutter da Sarpsborgs keeper fomlet et skudd fra Mohammed Fellah over streken. Etter en halvtime reduserte SFK til 3-1 på en av sine få visitter foran Vålerengaas mål før Glenn Roberts økte VIF-ledelsen etter å ha blitt spilt gjennom av Amund Skiri. Vålerengas femte mål kom etter et flott angrep. Rune Lange fikk ballen midt på SFKs banehalvdel. Spilte ut til Mohammed Fellah på venstrekanten som traff Alexander Mathisen med et nydelig innlegg. Mathisen gjorde ingen feil og scoret fra fem meter.

– Vi ba gutta om å smelle til fra start i dag. Sarpsborg virket som de hadde begynt å få litt selvtillit igjen etter å fått inn nye spillere og sanket litt poeng i de siste kampene. Vi bestemte oss for å kverke det lille de hadde av selvtillit så tidlig som mulig. Og det gjorde vi. Vi leder 3-0 før det har gått tyve minutter. Etter det har vi full kontroll og produserer mange sjanser, forteller Holter.

Best også etter pause
Andreomgang var litt tammere, men Vålerenga var fortsatt klart best og produserte mange sjanser. Særlig i siste halvdel av omgangen. Mohammed Fellah hadde et par farlige skudd og innbytter Dan Fellus var nær nettkjenning ved et par anledninger. Scoring ble det først syv mnutter før full tid. Mathias Samulesen spilte elegant fri Alexander Mathisen med en lang ball over SFK-forsvaret. Mathisen lobbet selvsikkert og elegant ballen i mål.

I sluttminuttene fikk også kveldens debutant navnet sitt i målprotokollen. Innbytter Mustafa Archrifi ble felt på vei mot mål. Fellingen resulterte i straffe til Vålerenga og rødt kort til Sarpsborg-forsvareren. Rekruttlagets straffeskytter Mohammed Fellah fulgte publikums oppfordring og ga ballen til Rune Lange. Lange var sikkerheten selv fra straffemerket og fastsatte sluttresultatet til 7-1.

– Andreomgang var litt slappere enn den første, men det er egentlig naturlig. Når vi leder 5-1 til pause så ligger det gjerne i bakhodet til gutta at kampen er kjørt. Likevel er jeg veldig fornøyd med at vi ikke slipper Sarpsborg til sjanser, og at vi etter hvert får lagt et solid trykk på dem igjen.

Alexander Mathisen best
Mange var gode i målkalaset mot Sarpsborg. Alexander Mathisen ble kåret til dagens Vålereggutt, mens Mathias ”Matta” Samuelsen imponerte på sin backplass.

– Alex var veldig positiv. Vi har sett at han har blitt bedre på trening den siste tiden. I dag viser han litt av det som bor i ham og som vi ønsker å se mer av i fremtiden. ”Matta” greier seg veldig fint på venstrebacken. Han er en veldig smart fotballspiller og er flink til å lese spillet. Dessuten plasserer han seg godt er rolig med ballen. ”Matta” og Christian Svendby har hatt stor fremgang på backplassen i år.

– Ellers var seniorspillerne positive. Skiri var veldig bra i førsteomgang, Muri og Bolthof gjør jobben. Veldig fornøyd med A-lagspillerne i dag, i tillegg krydrer juniorgutta kampen med finspill, sier Holter.

God gjennomkjøring
Rune Lange spilte sine første minutter i Vålerenga-drakt. Trener Andreas Holter mener han kom godt fra det.

– Vi ser jo at han er litt kamprusten, men han er jo her for å få kamptrening. Fint for han å komme i gang. Sett i forhold til at han har vært så lenge ute synes jeg at han spiller en god kamp. Han ønsket selv å spille hele kampen, og det er godt å se at han holder helt ut. Det var moro at han fikk et mål på tampen.

Etter kampen var Rune Lange glad for å være i gang igjen.

– Det gikk greit. Jeg har ikke spilt kamp siden desember, så det viktigste for meg var å få kampgjennomkjøring. Jeg kjente ingenting til skaden, men jeg har selvfølgelig et stykke igjen til toppformen. Jeg er fornøyd med å få nitti minutter på banen i dag. Kondisjonen er det ingenting å si på, det er kampfølelsen jeg mangler. Den får jeg gjennom å spille kamper som i dag. Det var godt å komme i gang.

Lange lot seg også imponere av sine unge lagkamerater.

– Mange av dem har veldig gode kvaliteter. Tar dem vare på talentet sitt, får vi helt sikkert se mange av dem i Eliteserien i årene som kommer.

14. runde. 2. divisjon avdeling 1
Vålerenga II – Sarpsborg 7-1 (5-1)

Voldsløkka match – 212 tilskuere

Mål: 1-0 Amund Skiri (3), 2-0 Steinar Strømnes (15), 3-0 Mohammed Fellah (18), 3-1 Ketil Andersen (28), 4-1 Glenn Roberts (34), 5-1 Alexander Mathisen (39), 6-1 Alexander Mathisen (83), 7-1 Rune Lange (str. 88)

Gult kort Vålerenga: Mathias Samuelsen (21)

Vålerengas lag: Øyvind Bolthof – Christian Svendby, Jørgen Horn, André Muri, Mathias Samuelsen – Alexander Mathisen (Adnan Haidar fra 84), Steinar Strømnes, Amund Skiri (Mustafa Achrifi fra 66), Mohammed Fellah – Glenn Roberts (Dan Alberto Fellus fra 70), Rune Lange

Tabell og kampoppsett.

Reklame

Slik sparer du enkelt 600 kroner på mobilabonnementet

Kommentarer til denne saken