Gå til sidens hovedinnhold

Langsam aber plötzlich

En japansk gitarist møter spennende representanter for den oppvoksende norske jazzslekt. Slikt blir det unik musikk av.

Tetuzi Akiyama – Martin Taxt – Eivind Lønning – Espen Reinertsen
Varianter av døde trær
SOFA Music/Musikkoperatørene

Tetuzi Akiyama er en musikant med fartstid innenfor kunstmusikk med røtter innen både blues og samtidskomponister som John Cage og Morton Feldman. Når så improelementet er svært sentralt, så skjønner man raskt at den musikalske stuinga er av en helt spesiell karakter.

Akiyama har jobba med mangt og mange både i Japan, i USA og i Europa. Han har hele tida bevegd seg i ymse grenseland – rock, blues, samtidsmusikk og jazz/impro er uttrykk han på ingen måte er ukjent med.

Sammen med trompeteren Eivind Lønning, tenorsaksofonisten og fløytisten Espen Reinertsen og tubaisten Martin Taxt – unge, meget lovende herrer med erfaring fra bl.a. Trondheim Jazz Orchestra og Music for a Weill – har Akiyama skapt musikk som kryper inn i sjela på en stille, langsom måte.

Dette er musikk som på et forsiktig vis langsomt utvikler seg. Lufta og rommet er viktige ingredienser og de fires evne til å lytte er helt avgjørende for det vellykka resultatet. Melodikken er ikke det sentrale – mye mer stemningene kvartetten frambringer.

”Varianter av døde trær” – hvilken tittel! – er musikk egna for ettertanka og kontemplasjon. Mange kunne altså hatt glede og nytte av den.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Reklame

Best i test: Maskinene som gjør frityrmaten sunn

Kommentarer til denne saken