Gå til sidens hovedinnhold

Lanserer sportskanal

TV 2 Zebra har vedtatt å lansere ny sportskanal. Den nye sportskanalen vil fokusere på norsk fotball, med mange direktesendte kamper, analyser, og dokumentarer.

- Vi har arbeidet med dette prosjektet en stund og føler vi nå har de nødvendige rettighetene for å kunne lansere kanalen, sier administrerende direktør i TV 2 Zebra, Jon Grøholdt.

Mye fotball

I tillegg vil de samlede rettighetene TV 2 og TV 2 Zebra sitter på bli brukt til å fylle et sendeskjema som vil glede mange norske sportshjerter. Norsk håndball, spansk fotball, masser av sykkel inklusive Tour de France, store stevner som EM i fotball 2008 og VM i 2010 og 2012, og alle håndballmesterskap frem til 2012 er noen av det publikum kan glede seg til.

- Til forskjell fra andre sportskanaler vil vi i tillegg til de rene sportssendingene også fokusere på dagsaktuelle nyheter i samspill med TV 2. I tillegg arbeider vi med flere spennende konsepter som vi håper å kunne lansere fra Tippeligastart, forteller Grøholdt.

Kopierer utlandet

Ved å satse på en ren sportskanal følger TV 2 Zebra i fotsporene til mange internasjonale TV-aktører. Økende kostnader knyttet til kjøp av populære rettigheter og en mer helhetlig utnyttelse av disse rettighetene, er viktige årsaker til at TV 2 Zebra nå starter sin egen sportskanal.

- Dette er en stor dag for TV 2 Zebra AS. Vårt unge aksjeselskap vil nå få to kanaler i porteføljen og vi gleder oss til å presentere denne for publikum i forkant av Tippeligastarten i år. Vi arbeider fortløpende med distribusjonsavtaler for kanalen og regner med å tegne flere avtaler i tiden som kommer, avslutter Jon Grøholdt.

Taalesen redaktør

Sportskanalen blir produsert av TV 2 Sporten med Bjørn Taalesen som redaktør. Kanalen skal i all hovedsak være abonnementsfinansiert, og vil være tilgjengelig for abonnentene til Canal Digital satellitt og digital kabel, GET digital kabel, BKK og Lyse.

Reklame

Kurs: Dette må du vite om vin og bobler til 17. mai