Gå til sidens hovedinnhold

Lånte Harry Potters hest

Regissør Gunnar Vikene lånte Harry Potters hest, men håper mer på en touch av Astrid Lindgren i sin nye film «Trigger».

(FILMPARKEN/SIDE2:) «Himmelfall»-skaper og «Ran»-regissør Gunnar Vikene har gitt seg familiefilmen i vold – ikke fordi han på død og liv ville lage en film for alle aldre, men fordi han syntes manus var så bra. Det er skrevet av den relativt nyuteksaminerte manusforfatteren fra filmskolen i Lillehammer, Monica Borraco Borring.

Store skuespillernavn
- Monica manus har sjeldne kvaliteter. Jeg syntes jeg leste litt Astrid Lindgren-alvor inn i manus. Og det håper jeg også kommer frem i filmen, sier Vikene når vi besøker ham i lydetterarbeidet hos Filmparken på Jar. Til å fremskaffe både spenning og alvor for både liten og stor har han fått med seg Anneke von der Lippe og svenskenes store skuespiller Sven Wollter.

Ann Kristin Sømme (12) debuterer som Alice i filmen.

«Trigger» er historien om Alice (Ann Kristin Sømme) som er litt av en pyse. Som de fleste unger skryter hun på seg mot i form av en stilig bestefar som har en flott hestegård der hun pleier å ri. Det er bare det at gårdsdriften er nedlagt for lenge siden, bestefar en gammel, gretten kar – og nå kommer han til byen og dermed blottstiller hele Alices løgn.

Midt oppi dette treffer Alice den rømte hesten Trigger. Det var i dette tilfellet at Vikene måtte lete etter en firbeint skuespiller utenfor landets grenser.

Gladiator-trener
Det fant han hos Tony Smart i Storbritannia. Smart er mannen som har koreografert slagscenene med hest i «Braveheart» og «Gladiatoren».

- Vi tok kontakt med ham og presenterte filmen og budsjettet. Han flirte litt av sistnevnte, men synes ideen med å komme til Norge var sjarmerende, forteller Vikene. Med seg hadde Smart blant annet hesteskuespilleren som er med i «Harry Potter og fangen fra Azkaban».

Regissør Vikene innrømmer faktisk at han egentlig er litt redd for hester.

- Alle sier at barn og dyr er det verste man kan jobbe med, men i dette tilfellet må jeg bare si at det var det motsatte, sier han.

«Trigger» har premiere 11. august.

Reklame

Best i test: Maskinene som gjør frityrmaten sunn

Kommentarer til denne saken