Gå til sidens hovedinnhold

Lær å bruke magefølelsen riktig

Stol på magefølelsen! Tar du den på alvor kan du få et mer effektivt og spennende liv.

(SIDE2): Føler du at du går glipp av sjanser her i livet? Nøler du litt for ofte og er lite effektiv? Da bør du lære å følge intuisjonen din.

- Å følge intuisjonen er viktig fordi alt skjer så fort i dag. Vi har uendelige muligheter, så du er nødt til å stole på deg selv, sier Grethe Holtan, kursleder ved intuisjonskolen.

Hun har markedsføringsutdannelse og har studert intuisjon. Direkte oversatt er intuisjon en umiddelbar forståelse av en sammenheng uten resonnement, ifølge ordnett.

Lærer du å stole på magefølelsen på rett måte kan det ha sine fordeler iblant annet forretningslivet, mener Holtan.

Forskjell på kjønn
- Intuisjon er inntrykk eller følelser du legger merke til, i alt fra ett sekund til flere timer. Disse inntrykkene eller følelsene må omformes og tolkes til personlig informasjon.

Det finnes to ulike typer intuisjon, den sanselige og den som dukker opp som tilfeldige tankesprang, forklarer Holtan.

Den sanselige informasjon du tar inn er basert på de fem sansene vi har, det du ser, hører, føler, lukter og smaker.

- Kvinner er sterkest på denne typen intuisjon, noe som sannsynligvis er kulturelt og historisk betinget, mener Holtan.

- De tolker signaler raskt og setter dem naturlig i sammenheng. Intuisjon blir ofte forklart som følelser eller noe som skurrer i magen.

Den andre typen intuisjon er tilfeldige tankesprang som vil si når vi ikke bruker sansene våre. Ofte er det kjennetegnet som tilfeldige «aha-messige» tankesprang som kommer i svært korte glimt når du bare lar tankene flyte selv.

- Menn forklarer ofte intuisjon som erfaring eller teft. De kjenner eller føler umiddelbart om noe er riktig eller galt, uavhengig av signaler rundt dem. De forklarer ofte intuisjon som en tanke eller idé de bare opplever å være riktig, gjerne basert på tidligere kunnskap og erfaring.

Stol på deg selv
- Å følge magefølelsen gjør at du lærer å bruke ressursene dine mer effektivt. Du jobber mer bevisst og klarer å ta beslutninger raskere, sier kvinnen ved intuisjonskolen.

Hun mener intuisjonen er svært betydningsfull for dem som ønsker å oppnå noe i livet, vil føle mer trygghet eller vil ha mer tid til seg selv og sine verdier.

- Frykten holder deg kanskje tilbake, men intuisjonen trekker deg mot muligheter i livet. Nøler du for mye kan du for eksempel miste sjanser, for eksempel et nytt jobbtilbud.

Dette kan intuisjon brukes til:
Treffe beslutninger
Lede oss i riktig retning
Advare oss mot trøbbel
Lede oss til nye muligheter
Unngå stagnasjon
Oppnå potensialet i oss selv
Hjelpe oss til å leve mer i takt med vår egen natur

LES MER OM HELSE, TRENING OG VELVÆRE HER.