Gå til sidens hovedinnhold

Lar tennene råtne

Undersøkelsen avslører at 12 prosent av britene ikke pusser tennene. I tillegg går det frem at mange pusser tennene med sag og kvister!

(iBergen.no): Nylig ble det gjennomført en undersøkelse i Storbritannia som skulle kartlegge folks tannhygiene. Resultatet var like nedslående som det må lukte dårlig av enkelte ånder.

12 prosent av de 1000 spurte innrømmet at de aldri eller ikke pusser tennene daglig. I tillegg viste testen at bare en av tre pusser tennene i opp til to minutter om gangen, noe som er anbefalt minimumstid.

- Folk må virkelig ta seg sammen og gjøre det til vane å pusse tennene to ganger daglig med fluortannkrem. Det er veldig viktig både for å opprettholde en god munnhygiene og for god helse generelt, sier Dr. Nigel Carter, direktør for den britiske tannhelseforeningen.

Undersøkelsen viser at den generelle tannhygienen blant briter er blitt langt dårligere i forholdt til resultatene i fjor. Antallet som ikke pusser tennene er åtte ganger høyere i år enn i 2006, men det er ikke den eneste bekymringen til tannlegeforeningen.

I undersøkelsen kom det også frem at flere av de spurte bruker bor, tresag eller kvister til gjøre rent i munnen!

Kilde:BBC og The Sun

Les flere saker på iBergen.no.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis