(Spillmagasinet): Det aller første spillet med Lara Croft som den nå berømte arkeologen i «Tomb Raider»-serien fylte ti år i 2006, og dette ble feiret med en jubileumsutgave av originalspillet.

I samme anledning samlet utviklerne Eidos de fleste modellene som har portrettert Lara i årenes løp til en hyggelig fotoseanse til ære for oss gamere.

Serien er dessverre ikke helt komplett. Rhona Mitra [wiki], den første Lara-Croft-modellen, kunne ikke stille. Heller ikke er Nathalie Cook, modellen som jobbet som Lara før spillet ble lansert, med på bildene. Naturligvis er ikke den nåværende modellen Alison Carroll med på gruppebildene heller. Alle modellene er likevel avbildet i denne artikkelen.

Mitra tok i sin tid rollen som Lara på alvor. Spillfiguren er kjent for en kraftig byste, og Mitra forstørret resolutt sine egne bryster for å ligne så mye som mulig på Lara Croft.

I 2001 ble modellen kåret til verdens 46. mest sexy kvinne av herremagasinet Maxim. Mitra er også å se i Hollywood-filmen «Beowulf».

Sparket etter nakenbilde

I 1998 var det modellen Nell McAndrew sin tur. Hun jobbet på den tiden som glamourmodell og var kjent som «Side 3»-piken i den britiske sladderavisen Daily Star.

Året etter stilte hun imidlertid opp naken i Playboy og fikk umiddelbart sparken som Lara Croft av Eidos.

I dag er McAndrew først og fremst mor til sin lille sønn, Devon. Hun har spilt i en rekke TV-serier, men ingenting som er kjent her i Norge.

I 2005 vant Nell McAndrew den årlige kåringen «Rear of the year» i England og har også frontet treningsspillet «Wii Fit».

Den siste modellen?

Den nederlandske modellen Lara Weller tok over rollen som Lara Croft i 1999, etter at McAndrew fikk sparken.

Angivelig foretrekker hun å handle klær på French Connection, liker japansk og italiensk mat og skulle du møte henne på byen takker hun mest sannsynlig ja til en Vodka Red Bull eller et glass rødvin.

Weller promoterte spillet «Tomb Raider: The Last Revelation», som mange ved årtusenskiftet trodde skulle bli det aller siste spillet i om Lara Croft.

16-årig Lara Croft

«The Last Revelation» ble naturligvis ikke det siste spillet og den neste modellen ut var Lucy Clarkson, som på den tiden kun var 16 år gammel. Clarkson er altså den fjerde offisielle Croft-modellen, og året er 2000.

Hun er fremdeles best kjent som Lara Croft, men er også en av undertøysmodellene til Vivienne Westwood.

Clarkson startet modellkarrieren sin etter at hun vant en stor konkurranse i regi av Elite Model Agency hvor hun ble en av tolv godkjente modeller ut av 16.000 søkere.

Det kjipeste spillet

Den en gang så staselige spillfiguren Lara Croft hadde fått alvorlige rynker riper i lakken med elendige spill, og bunnen kom i 2003 med «The Angel of Darkness».

Det var det hittil dyreste spillet og hadde tatt svært lang tid å utvikle, og da verdens spilljournalister dømte spillet nord og ned, hadde Eidos fått nok: De sparket de gamle utviklerne og hyret inn nye.

Modellen for spillet hadde imidlertid ingen riper å snakke om. Jill De Jong er enda en nederlandsk modell og født i 1982. Etter oppdragene som frøken Croft har hun blant annet frontet L'Oreal i Europa og studert ved London's European Business School.

Sexy Lara i storform

Igjen spådde man Lara Crofts død, men det ryktet var overdrevent og ufortjent. I 2006 slapp Eidos «Tomb Raider: Legend» og nå var endelig den vakre gravrøveren tilbake i storform.

Det var også den marokkansk-irsk-greske modellen Karima Adebibe som var den sjette offisielle modellen for Lara Croft.

Spillmagasinet traff henne i Oslo før lanseringen av «Legend», og det tok ikke lang tid før vi diskuterte Lara Crofts karakteristiske utseende og minimale bekledning - en drakt Adebibe selv trives godt i.

- Det er ikke noe tvil om at Lara er en sexy spillfigur. Hun har en fantastisk kropp, og fantastiske bryster, sier modellen.

Da Adebibe vokste opp, syntes hun Lara var utrolig og ville være som henne, Etter eget sigende var hun ganske sjalu, og syntes hun kledte seg fornuftig.

- Jeg synes klærne hennes passer til det hun gjør. I «Legend» reiser hun til steder som Bolivia og Peru og der hadde du ikke brukt jakke, skjerf, store bukser og pelskledte støvler - det er rett og slett for varmt, mener Adebibe.

Les hele intervjuet her.

Profesjonell turner

Den 11. august 2008 annonserte Eidos den offisielle modellen for Tomb Raider: Underworld», 23 år gamle Alison Carroll.

Carroll er oppvokst i Borough of Croydon i London og har representert Storbritannia som profesjonell turner. Hun trente også det vinnende juniorlaget i British National Gymnastics Championships. Carroll er dermed den første modellen som innehar noen av egenskapene figuren Lara Croft skal ha.

Da hun ble tilbudt modelljobben som Lara Croft var hun en resepsjonist på en golfklubb og har også vært en ganske anonym modell for den kjente spillfiguren.

En ørliten ripe i lakken kom imidlertid i et intervju med danske Ekstra Bladet. Avisen vil ha henne med på en quiz med tre enkle spørsmål hvor det siste er en spøk: «Var det Indiana Jones eller Lara Croft som fant Den hellige gral?».

Men verken Carroll eller Eidos syntes spørsmålene eller spøken er morsom.

- Dette kommer til å få Lara Croft til å virke dum, sier Carroll - som ikke kan svare på noen av spørsmålene.

Du kan se videoen med intervjuet på nettsidene til Ekstra Bladet.

Ta også en titt på videoen «Alison blir Lara Croft»

HTML EMBED
video_embed(10970,1);

Se flere spillvideoer her

1216

Les flere spillsaker på våre spillsider.