(Spill): Eventyreren Lara Crofts foreløpig siste eventyr, «Tomb Raider: Underworld», ble sluppet til PC, Xbox 360 og PS3 før jul i fjor og fikk terningkast fire av oss. Vi likte blant annet de varierte omgivelsene, kreative oppgavene og at det ga oss følelsen av å være på skikkelig eventyr, men spesielt det at spillet føltes gammeldags og litt uoriginalt trakk ned.

Nå har utviklerne gitt ut de to første og Xbox 360-eksklusive utvidelsespakkene, «Beneath the Ashes» og «Lara’s Shadow». Sistnevnte bygger på hendelser i «Beneath the Ashes» og begge forutsetter at du har spilt gjennom hovedspillet.

Hvis du ikke har gjort det bør du stoppe her, for å gi en grundig beskrivelse må jeg avsløre enkelte detaljer.

Begge pakkene koster 800 Microsoft Points (rundt 65 kroner) og er kun tilgjengelige gjennom Xbox Live Marketplace.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

«Beneath the Ashes» er den første av utvidelsene og handler om Laras jakt på enda en mystisk gjenstand. Denne lar henne styre trollene som dukker opp på slutten av hovedspillet og er gjemt i heltinnens enorme kjeller. Omgivelsene minner mest om et gammelt kloakksystem, og du skal utforske både smale tuneller og enorme rom.

Utviklerne har valgt å fokusere på utforsking, noe jeg er veldig fornøyd med. Kampsystemet i «Underworld» er middelmådig og feidene kjedelige, stort sett holder det å hamre litt tilfeldig løs på angrepsknappene. Oppgavene du skal bryne deg på og omgivelsene som må traverseres er godt laget, varierte og ved et par tilfeller store og omfattende. «Beneath the Ashes» byr på mye spektakulær akrobatikk.

Dessverre er det bestandig opplagt hva du skal gjøre. I løpet av den halvannen time jeg brukte på å komme meg gjennom, satt jeg knapt fast en eneste gang. Og det er ikke særlig «Tomb Raider».

HTML EMBED

På forsiden av Spillmagasinet finner du flere saker om spill.