Gå til sidens hovedinnhold

Klager inn dommen for Strasbourg

Lars Lillo-Stenberg og Andrine Sæther gir seg ikke i kampen mot Se og Hør.

(SIDE2): Etter at Høyesterett tidligere denne uken frikjente Se og Hør for bildene som ble tatt av Lars Lillo-Stenberg (46) og Andrine Sæther (43) under deres bryllup i 2005, klager nå paret saken inn for Menneskerettighetsdomstolen, skriver NRK.no.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Fikk råd
Paret ble rådet til å ta saken videre av sin advokat Harald Stabell og nå har de altså bestemt seg for det. Paret mener Se og Hør har brutt privatlivets fred ved å ta bildene av deres bryllup.

- I første omgang handlet saken om bildene og bryllupet vårt, men nå belyses temaer som ytringsfrihet, offentlig rom og privatisering eller ikke, sier Andrine Sæther til NRK.

Saken har gått flere runder i det norske rettsapparatet, der ekteparet fikk medhold i Oslo tingrett og i Borgarting lagmannsrett, før Høyesterett tidligere denne uken satte et foreløpig punktum. I og med at Se og Hør vant saken i Høyesterett, vil saken i Strasbourg gjelde den norske stat og det kjente paret.

Les også: Her er bildet alle snakker om

Dyrt
En sak i Menneskerettighetsdomstolen i Strasbourg kan bli en dyr affære, og NRK skriver videre at Norsk Skuespillerforbund vil bidra med flere hundre tusen kroner for å hjelpe paret.

- Denne dommen kan vi ikke ha stående. Vi støtter å bringe den inn for Menneskerettighetsdomstolen fordi det er i alles interesse å få trukket klarere linjer rundt hva som er privatlivets fred, sier leder i Norsk Skuespillerforbund, Agnete Haaland, til nettstedet.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Reklame

NÅ: Enormt salg på alt du trenger til løping

Kommentarer til denne saken