Gå til sidens hovedinnhold

Lars Monsens «rønne» på billigsalg

Friluftsguruen legger ikke skjul på hyttas elendige standard.

- Gulvet er skeivt, tapeten grusom og skapene eldgamle. Du må slåss med skuffene for å få dem ut. Toalett finnes ikke, men man kan sette opp en tørrdass i skjulet, der døren er ramlet ned.

Slik lyder Lars Monsens ærlige forsøk på å selge hytta si i Trysil i annonsen på Finn.no.

- Trivelig rønne
På bildet av hyttas utside har Monsen skrevet «Dette er ei rønne, men ei trivelig rønne».

Bilder fra innsiden viser ett enkelt rom som er svært beskjedent møblert, med en seng og en stol i den ene enden, og en kjøkkenkrok i den andre.

- Ikke akkurat det mest moderne, men det duger for enkle sjeler, sier Monsen om kjøkkenet.

Ulv og bjørn
Friluftshelten krever 150.000 kroner for det han kaller «Beliggenhet til salgs med rønne på kjøpet». Monsen skryter nemlig hemningsløst av jakt- og fiskemulighetene i de dype skogene som omringer herligheten.

- Kikk ut av vinduet mot øst, og der ligger Fulufjället nasjonalpark i nabolandet. Eller gå ut døren og opp den bratte lia mot vest, og du er snart på toppen av Drevfjellet i Norge. Dette er storvokst fjellgranskog der tiur, orrfugl og rype trives, og i terrenget har du en reell mulighet til å se bjørn eller ulv, skriver han.

150 meter til doen
Skal du på toalettet har du, i tillegg til å installere en utedo, muligheten til å rømme til nærmeste restplass 150 meter unna.

Monsen får også nevnt det eneste moderne hytta innehar – nemlig det elektriske systemet. I tillegg nevner han at det visstnok skal være slalåmløyper i nærheten.

- Prisen er ferdig prutet, ingen vits i å prøve seg en gang. Selger trenger ikke pengene, men heller ikke koia, har for mye annet å bruke og ta vare på, skriver Monsen.

Kommentarer til denne saken