Gå til sidens hovedinnhold

Larsen valgte Vålerenga

Simon Larsen blir Vålerenga-spiller.

Vålerenga har blitt enige med Vindbjart FK om en overgang for forsvarsspilleren Simon Andreas Larsen (23). Larsen har av enkelte blitt omtalt som den nye Rune Bratseth og har imponert stort under prøvespill for Start i løpet av vinteren. Flere Tippeligaklubber, blant annet Molde og Rosenborg, har jaktet Larsen.

Larsen kommer til Oslo mandag for medisinsk sjekk, og overgangen blir naturlig nok ikke sluttført før denne er bestått.

- Vi har selv sett Simon og han er en spiller som vi er sikker på at vil ta nivået i Vålerenga ganske raskt. Som spiller har han egenskaper vi ser etter og han kan spille både midtstopper og høyreback, sier Martin Andresen.

Larsen er enig med Vålerenga om en kontrakt ut 2014-sesongen.

- Simon har bra tempo i forhold til størrelsen sin, en fin fot, duellsterk og besluttsom i spillet sitt. Han fremstår som lærevillig og vi tror han vil utvikle seg til å bli en spiller vi får god bruk for her i Vålerenga, sier Andresen.

Larsen spilte i fjor for Vindbjart i 2. divisjon, og før det spilte han 4. divisjonsfotball for Kristofer Hæstads barndomsklubb, Randesund.

- Simon har hatt en bratt læringskurve de siste årene, men før det hadde han stort fokus på studiene. Han har også en fin alder, selv om han ikke er et typisk ungt talent. Noen spillere utvikler seg som fotballspillere senere enn andre - her kan man jo minne om Moa som kom fra Skeid i samme alder som Simon er nå og han har jo utviklet seg med årene, sier Andresen med et smil.

- Vi er veldig glade for at Simon valgte Vålerenga og ser fram til at han skal bidra for oss.

Praksisplass i økonomiavdelingen

Som Andresen nevnte har Larsen studert økonomi på Universitetet i Agder (UiA). Han fullfører nå sin mastergrad og skal kombinere dette med spill i kongeblå drakt.

- Det var viktig for Simon at han fullfører studiene, og samtidig skal han også ha praksisplass i økonomiavdelingen vår noen timer i uka. Det viser at vi har å gjøre med en spiller som også ønsker å bidra på andre måter enn bare sportslig og vi synes det er bare positivt at han også ønsker å ha en skikkelig utdannelse på plass, sier Andresen.

Reklame

Denne strømavtalen har vært klart billigst i hele 2021

Kommentarer til denne saken