Følg oss på FACEBOOK

Abonner på Reiser & ferie

Las Palmas er Spanias syvende største by, men svært få tuter i trafikkorker, ingen rynker på nesen om du ikke kan språket og byens svaksynte og bevegelseshemmede vises rundt med rørende ømhet. Her er man den man er, ikke sin jobb eller inntekt.
Takket være sin strategiske beliggenhet mellom Europa, Afrika og Sør-Amerika, har byen skaffet seg en særegen latinsk puls som gjennomsyrer lokalbefolkningens liv. Mat, rytmer og en egen sigar- og romproduksjon er noen av eksemplene.
Vi våger påstanden om at Las Palmas er det nærmeste du kommer søramerikansk stemning på denne siden av Atlanterhavet.

Livets strand
Selv om Las Palmas er byen med størst biltetthet i Spania, høres lite fra storbybulderet langs den drøyt fire kilometer lange stranden Las Canteras, der livet går i sitt evige kretsløp: Nyfødte vises frem, småbarn raser rundt med hjul på, tenåringer flørter, unge par flanerer og pensjonistene hviler på benker i skyggen.
Mine favorittsteder ligger i strandens ytterkanter. I vest utenfor auditoriet, der surferne holder til og øst ved La Puntilla nær den vesle halvøya Isleta, der atmosfæren er småbyaktig med fargeglade fiskebåter og uteserveringer med førsteklasses solforhold. Når helgen kommer, eller under fiestaen, er folkelivet på La Puntilla et herlig spetakkel og skuespill.
Shoppingmulighetene i byen er også gode, og passer de fleste lommebøker – fra lavbudsjett til luksus. Du kan uansett komme rimelig unna på grunn av et av de gunstigste skattesystemene i Europa og en tollfri off-shore sone.
Små, artige butikker med blandet sortiment og en hel del merkevarer finner du i området rundt gågaten Triana. Solbriller, tekniske dingser og sko kan med fordel handles i bydelen Puerto de la Luz, der de fleste hotellene og ovennevnte Las Canteras ligger, samt rundt avenyen Mesa y Lopez. Sistnevnte har en moderne storbypuls med spanske butikker som Zara, Mango, Massimo Dutti, Cortefiel og det store kjøpesenteret Corte Ingles.

Natta lang
Den spanske kolonistilen finner du i den gamle bydelen Vegueta, som har aner tilbake til 1500-tallet. Opp gjennom årene har mange hus med de karakteristiske, kanariske balkongene blitt møysommelig renovert.
Vegueta frister også med en mektig katedral, et Columbus-museum og en mengde trendy kafeer, barer og restauranter. Kvelden begynner rundt åtte, for min del med en liten barrunde i de koselige gamlebygatene.
Med drosje tar du deg billig til et utvalgt spisested, men dra ikke dit før i nitiden, om du liker litt liv rundt deg. Nattlivet på barer, terrasser og i klubber kommer i gang rundt midnatt, intensiveres i tretiden og når høyden først når morgenen gryr.
Da trekkes også butikkgitterene opp, duften av nybakt brød sprer seg og espressomaskinene går for full maskin. Så pipler det frem morgenfriske mosjonister, klare for å ta dagens første joggetur langs en av Europas flotteste bystrender.

ABONNER PÅ REISER & FERIE

Sløs i Las Palmas

Glitter og glamour i Las Palmas

Ta en kveldsdrink i den vakre Bar Carabela på Hotel Santa Catalina. Her får du selskap av nette kvinner i høye heler, sigarrøykende menn og et surr av spanske stemmer.
C. León y Castillo, 227
En flaske Dom Pérignon ca. 1442 kr

God røyk i Las Palmas

I tobakksbutikken Big Ben får du ikke bare røyk og alkohol, men for eksempel også Prada-solbriller og Manolo Blahnik-sandaler. Utvalget er stort og shoppingfeberen smittsom.
C. Sagasta, 21
25 håndrullede sigarer 323 kr

Gran Canarias beste grillmat

Gran Canarias aller beste grillrestaurant heter Bodegón Bandama, og serverer oksefileter så møre at man blir gråtkvalt av lykke. Den 20 minutter lange drosjeturen fra Las Palmas sentrum er verdt det, men husk å booke bord på forhånd!
Carrétera de Bandama 116, Santa Brigida
Treretters meny 255 kr

Spansk kolonistil i Las Palmas

Den elegante lobbyen på Hotel Santa Catalina har tatt imot kongelige, modeller og artister, men også seilere som venter på at vinden skal snu.
C. León y Castillo, 227
Suite med stor dobbeltseng 2033 kr

Spar i Las Palmas

Lærerikt museum i Las Palmas

Da den spanske majoren Juan Rejón gikk i land i 1478 tok han troppene med seg til åsene bak Vegueta der han bygde en forsvarsmur av palmestokker. Derav navnet Las Palmas. Vil du vite mer om byen og øyene så besøk El Museo Canario.
C. Doctor Verneau 2
Museumsbillett for voksne 24 kr

Matnyttig i Las Palmas

Kjøp med deg noen delikate matsuvenirer fra velassorterte butikker, eller besøk Mercado Central en tidlig morgen og nyt dufter og farger fra de mange bugnende bodene.
Galicia 24
En liten boks sardiner 16 kr

Bohemisk barliv i Las Palmas

El Bonchince los Jamones er en sjarmerende bar med svarthvite fotografier fra byens historie og en liten disk med lufttørkede skinker. Menyen frister med oster, brød, skinker og solmoden avokado som inntas med barens spesielle krydderblanding der spisskummen er en fremtredende ingrediens.
C. Lujan Perez 62, Isleta.
Assorterte tapas 72 kr

Sentralt pensjonat i Las Palmas

I nærheten av bussterminalen finner du et pyntelig og koselig pensjonat kalt Hostal Perojo. Det brukes mye av handelsreisende, men er også et godt alternativ for turister på lavbudsjett.
C. Perojo 1
Dobbeltrom med bad og toalett på gangen 226 kr

Gi oss dine beste TIPS