Gå til sidens hovedinnhold

Disse gutta vil gjøre deg sår

Du kommer til å le deg sår, sier australsk komiker om showet som kommer til Oslo. Se video.

(SIDE2): - Er det Norge? roper David Collins på telefon fra Australia og ler.

- Jeg er ikke den interessante av oss altså. Han andre er det, og han tenker før han snakker. Jeg bare prater i vei...

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

David Collins er den ene delen av den suksessfulle humorduoen «Umbilical Brothers». Han og komikerkompisen Shane Dundas gjester Norge, og Latter på Aker Brygge fredag 17.april.

- Man ikke se showet vårt, fniser Collins, og blir stille, før han forklarer tausheten som en tenkepause, noe han må lære seg å ha. Så fortsetter han:

- Men, om du kommer på forestillingen så får du halvannen times latter. Det er en perfekt date, eller en ting å gjøre med kjæresten. Deretter kan man gå ut og snakke om showet etterpå over en drink eller øl – og le enda mer. Å le er bra for forholdet. Publikum kommer til å le seg såre!

- Er du fra Bulgaria forresten? avbryter Collins seg selv. Du høres ut som min bulgarske venn, men jeg vet jo at du ringer fra Norge.

Se video nederst på siden.

Vokale lydeffekter
«Umbilical Brothers» har underholdt i 17 år. De har reist verden rundt med sin forestilling og opptrådt på blant annet festivaler og teater. På TV har de vært å se på «The Late Show with David Letterman» og «The Tonight Show with Jay Leno».

Duoen har gjort suksess med sin særegne kombinasjon av miming og vokale lydeffekter. De bruker også dukketeater, imitasjon og publikums deltakelse i showet.

- Showet heter «Don’t explain» fordi det er umulig å forklare hva vi driver med. Men vi håper at vi kan vise noe helt nytt, sier Collins.

Han tror de har gjort suksess fordi de henter ideer fra barnas verden.

- Det er et barneshow for voksne, noe annerledes.

Millioner av klikk
Det hele startet da Collins og Dundas møttes på en skuespillerskole på slutten av 1980-tallet. De drev med en mimesesjon som de ikke synes var spesielt interessant. Da tenkte de, hvordan kan vi gjøre dette mer gøy? Hvordan kan vi bringe mimikken inn i det tjuendeårhundre?

- Vi tenkte mye på dette, og fant ut at lyd må være tingen. Med lyd fikk vi hverandre til å le. Fordelen er at vi kan vise showet i ikke-engelsktalende land. Det er genialt, sier Collins, og viser samtidig til at de har fått spredt sin humor gjennom YouTube.

- Vi har millioner av treff, vi har for eksempel utsolgt show i Ungarn på grunn av YouTube.

The Umbilical Brothers kommer på Latter, Aker Brygge 17.april klokken 21.30. Lørdagen gjester de «Artist Galla» på TV 2 – som er til inntekt for Røde Fjær-aksjonen. Direktesendingen starter kl 21.40.

Utdrag fra Don't Explain:

HTML EMBED

Sjekk The Umbilical Brothers på Jay Leno:

HTML EMBED

Kommentarer til denne saken