Gå til sidens hovedinnhold

- Han neger´n fra Barne-TV

Jonna Støme sjarmerer seg smakfullt gjennom temaer ikke alle kan spøke med.

Fargerikt Faenskap
Av og med Jonna Støme
Latter, Aker Brygge
Fullt
Regi: Vemund Vik

(SIDE2)- Hvem er Jonna Støme? Da folk spurte om det, og dere skulle forklare at dere skulle hit å se meg i dag - hvor mange av dere svarte «Han neger´n fra Barne-TV?».

Etter en elegant oppvarmingssekvens med power point, som gir publikum en kjapp start på latterkula, og tar show-oppvarmere rett på kornet, er det slik Jonna Støme innleder sitt show, «Fargerikt Faenskap».

Han går rett på temaet «neger», og brister ut gode poenger om debatten rundt ordet.

Støme bruker til sin fordel at han er brun, som han selv sier det.

- Jeg er blitt kvotert inn en del steder. Hvordan tror dere jeg fikk jobben i Barne-TV? Jeg kom bakfull på audition, glimter Jonna til, og fortsetter med lekende henvisning til dagens kvoterte homofile programleder for de minste.

(Artikkelen fortsetter nedenfor bildet)

Støme innrømmer videre at drømmejobben egentlig var å lede NRKs populære Topp 20.

- Vegard «Short Cut», han fylte opp én kvote mer enn meg. Han er både brun og hjerneskada!

Den tidligere Top 20-verten er blant kjendiser som såvidt nevnes i showet. Andre er Petter Pilgaard, Siv Jensen, Petter Stordalen og Karen-Marie Ellefsen. Ingen av dem henges ut på en usmakelig måte, og det er deilig med en forestilling der kjente personligheter, eller andre, ikke mobbes.

«Fargerikt Faenskap» handler nemlig om hvordan Jonna Støme opplever Norge, og han tar opp integreringspolitikk og typiske norske fordommer. Han er innom tvangsekteskap, rasisme, likelønn og homofili. Ikke alt er nytt å tulle med, men det meste funker.

Det kan høres kjedelig ut, og andre kunne trolig ikke tullet om det samme, men Støme pakker inn det seriøse budskapet med sitt eget liv - passende grovhet, og sjarmerende fakter slik at man tar de viktige temaene til seg med latter. Ikke en konstant latterkrampe, men jevn småfliring og et smil i munnviken holdes gjennom det drøye timeslange showet.

Støme har holdt på med stand up i ti år, men dette er hans første soloforestilling.

Hvorfor slipper han unna med det publikum ellers kunne reagert på?

Med sin hudfarge er han vel vitende om at han kan gå lenger enn andre, og han smeller til uten hemninger og uten å trekke det for langt. Han ser kul ut, smiler sitt barne-TV glis, kommer med intelligent humor og stopper når publikum har ledd nok.

«Fargerikt faenskap» fra 13.januar - 30.januar på Latter i Oslo.

Reklame

Grillpakken som gir deg saftig mat

Kommentarer til denne saken