Gå til sidens hovedinnhold

Lavere boligsalg

Både boligprisene og omsetningstakten faller i USA.

Antallet solgte brukte boliger falt med 1,2 prosent til 4,97 millioner i oktober og til det laveste omløpsnivået på siden 1999. Det viser ferske tall fra de amerikanske eiendomsmeglerne.

NA24 - din næringslivsavis

Økonomene hadde ventet at antall solgte boliger ville falle til 4,95 millioner på årlig basis.

Bransjeorganisasjonen National Association of Realtors melder at det er 4,45 millioner usolgte boliger. Det er en oppgang på 1,9 prosent og nok til å dekke 10,8 måneders etterspørsel. Det er det høyeste nivået siden 1999.

I oktober falt medianprisen på brukte boliger med 5,1 prosent til 207.800 dollar.

New/Existing Home Sales - USA
Tallene for solgte nye boliger kommer månedlige fra det amerikanske handelsdepartementet og er basert på en spørreundersøkelse.

Omtrent samtidig kommer tall for brukte boliger, hvor kilden er en spørreundersøkelse gjort av bransjeorganisasjonen National Association of Realtors . Denne er større enn den for nye boliger, og dermed ansett som noe mer pålitelig.

Disse tallene er ikke blant dem som påvirker markedet mest. For det første er det store feilmarginer og svingninger fra måned til måned. For det andre kommer tallene senere enn tall for påbegynte boliger og nye byggetillatelser for samme måned.

For brukte boliger sesongjusteres tallet og man oppgir hva salget vil tilsvare som årlig takt.

Reklame

Regntøyet du trenger til den norske sommeren