(SIDE2): Menn som er på ekstreme lavkarbodietter kan få redusert sædkvaliteten, viser forsøk gjort på mus ved Adelaide-universitetet i Australia. Det skriver VG.

Musene på svært fett kosthold hadde sæd med skader som ved epigenetiske forandringer - mindre endringer i deler av DNA. Det kan føre til stoffskiftesykdommer og motstandsdyktighet mot insulin. Tidligere har man antatt at sæden som befrukter egget starter med «blanke ark» ettersom det pakkes om etter befruktningen.

- Vi vet at både kosthold og livsstil påvirker den epigenetiske koden, men man trenger fremdeles å undersøke om disse databaseresultatene stemmer med virkeligheten, og undersøke om avkommet til disse musene for eksempel er insulinresistente, sier Oliwia Witczak ved Høyskolen i Oslo og Akershus, til avisen.

Tidligere studier her hjemme har vist en sammenheng mellom fedme hos menn og infertilitet

- Det er mye oppmerksomhet rundt hva som kan gjøres for å endre og forbedre genene, men jeg må si meg enig med forskeren: En sunnere livsstil kan være en løsning for mange, sier professor Rolf Skjærven ved Universitetet i Bergen, som har forsket på

Mer fra Side2? Sjekk forsiden her!