Da vi for knapt halvannet år siden for første gang så Sharps enorme 108” LCD-TV, som på det tidspunktet var verdens største LCD-skjerm, var det fra Sharps side kun ment som en «skryte-TV» som de ikke hadde noen store planer om å selge.

Stor pris på stor skjerm
Men nå melder TG Daily at skjermen selges hos enkelte europeiske butikker. Men det å få inn en skjermen i stua er ingen spesielt billig opplevelse. Prisene begynner på rundt 120.000 euro, men det er bare startprisen, og ifølge den tyske siden Golem avgjøres den endelige prisen du faktisk skal betale av kvaliteten du vil ha på skjermen og ikke minst hvor mange du skal ha.

Det kan være greit å også ha i bakhodet at dette ikke er den endelige prisen på et slikt beist. Strømforbruket er ikke mindre enn betydelig. Da vi stod foran skjermen for første gang kjente vi varmen slå mot oss som en varmeovn, men Sharp ville ikke gå ut med noe strømforbruk, men de har nå medgitt at strømforbruket er på 1130 watt. Det er veldig mye.

Ikke lett å flytte
Vekten er det heller ikke noe å si på. 195 kilo er nok til at det kan bli vrient å bære denne både alene og sammen med dine nærmeste venner.

TG Daily påpeker at Panasonics enorme 103” plasmaskjerm selges for rundt 70.000 euro. Denne har normal utsalgspris i Norge på 750.000 kroner, men ble i helga solgt for 650.000 kroner. Satser vi på samme omregningsmodell i Norge så kommer denne til å koste rundt 1,2 millioner kroner.

Kan bli vanskelig å få aksept
Det blir i alle fall ikke før neste lønning¿ Eller nei, rekker ikke det. Sharp oppgir 16 ukers leveringstid. Men hovedproblemet for min del blir nok likevel det faktum at samboeren mener at alt som er større enn 42" er perverst stort.