Gå til sidens hovedinnhold

Billig toppmodell med 3D

3D-TV må ikke koste skjorta. Dette flaggskipet er proppet med utstyr til en grei penge.

[Teknofil.no] Vi har testet LGs nye toppmodell med LCD-teknologi, 47LX9500

Dette er en flatskjerm spekket med all teknologi selskapet kan tilby, til en hyggelig pris - i underkant av 20 000 kroner i skrivende stund.

Her finner du laveste pris på 47LX9500

Vi synes TV-en har en flott design. Rammen på skjermen er meget tynn og bidrar til at skjermen fremstår som nett og futuristisk.

Brukervennligheten på skjermen er meget god. I menyen har du lettfattelige ikoner som loser deg rundt og samtidig forklarer deg hva neste valg gjør.

Skjermen leveres med to fjernkontroller, en vanlig og en med navnet Magic Motion. Sistnevnte lar deg styre en musepeker på skjermen ved å vippe den frem og tilbake, som på Nintendo Wii, noe som gjør surfing og navigering i menyer og applikasjoner til en ren glede.

Tilkoblingsmessig har skjermen alle de koblingene du måtte trenge med unntak av Wi-Fi. Da må du kjøpe en dongel som ekstrautstyr til rundt 400 kroner på nett (AN-WF100).

Et stor pluss etter vår mening er at det følger to 3D-briller med skjermen, og disse er også oppladbare. Det eneste du trenger å gjøre for å lade dem, er å koble dem til en USB-kontakt. Brillene sitter også godt på hodet, og har en grei design.

Vi synes lyden i skjermen er god med tanke på at selve skjermen er meget tynn, men allikevel ikke god nok for å se filmer. Skjermen har uansett gode tilkoblingsmuligheter for hjemmekinoutstyr.

Bildekvaliteten på skjermen er gjennomført solid, selv om vi kunne ønsket at skjermen var et hakk skarpere på detaljer i bildet. Den gjengir både SD- og HD-sendinger godt i 2D, men bildet mister litt skarphet og kontrast når du ser filmer i 3D.

Skjermen reflekterer også mye av lyset fra omgivelsene med sin blanke forside, noe som gjør at bildekvaliteten blir dårligere med mye lys i rommet.

47LX9500 ror seg inn til en femmer på terningen, fordi skjermen har et brukervennlig grensesnitt med den nye Magic Motion-fjernkontrollen. Det følger også med 3D-briller og skjermen har en bra pris sett i forhold til andre konkurrenters toppmodeller.

Bildekvaliteten på vanlige sendinger er gjennomført god, men LX9500 ville ikke være førstevalget vårt om du skal se mye på 3D.

Karakter: 5

Vil du vite mer?
Les hele testen av 47LX9500

Alternativer
Vil du ha en flatskjerm med god bildekvalitet i 3D kan du ta en nærmere kikk på Panasonics nye toppmodell TX-P50VT20. Her får du en fullblods plasmaskjerm og det medfølger to 3D-briller i pakka.

Les også teste av Philips' nye toppmodell 46PFL9705; Årets TV etter vår mening. Her får du markedets beste LCD-skjerm med meget god bildekvalitet.

Kommentarer til denne saken