(SIDE2): Led Zeppelin-konserten som skulle funnet sted 26. november i Londons storstue O2 Arena, flyttes to uker fram etter at Jimmy Page (63) brakk fingeren.

Gammelt nivå
Den legendariske gitaristen skal ha vært uheldig under øving forrige uke, og legen skal ha frarådet ham å spille de neste tre ukene, melder Reuters.

- Jeg er skuffet over at vi er tvunget til å utsette konserten med to uker. Vi føler at utsettelsen vil gjøre det mulig for skaden min å leges og gjøre oss i stand til å opptre på det nivået som både bandet og fansen alltid har vært vant til, sier Page i en uttalelse.

Bonham på trommer
Det er knyttet stor spenning til comebacket til et av tidenes mestselgende band. Led Zeppelin la opp i 1980 etter at trommeslager John Bonham døde, og forrige gang de var på scenen sammen var da de ble innlemmet i Rock and Roll Hall of Fame for 12 år siden.

Page skal spille sammen med vokalist Robert Plant (59), bassist John Paul Jones (61) og Bonhams sønn Jason (41) på trommer.

Hyllest
Konserten vil ta opp mot 20.000 mennesker. Mer enn en million mennesker skal ha meldt seg på da det ble lagt opp til at tilfeldig utvalgte skulle få kjøpt billetter tidligere i høst.

Les også:Billettsidene knelte

Arrangementet vil være en hyllest til grunnleggeren av Atlantic Records, Ahmet Ertegün, som signerte bandet i 1968. Ertegün døde 14. desember i fjor etter å ha falt og skadet seg under en Rolling Stones-konsert i New York.