Gå til sidens hovedinnhold

Leder an på børsen

Altinex og Hydro er i skuddet på Oslo Børs.

Aksjemarkedet i Oslo har lagt den svake avslutningen av forrige uke bak seg. Hovedindeksen klatrer 0,38 prosent til 493,53 poeng tirsdag morgen.

NA24 - din næringslivsavis

Oljeprisen holder seg stabilt over 70 dollar fatet og det er med på å sende aksjemarkedet oppover.

Følg børsen her

Norsk Hydro stiger 0,35 prosent til 212,25 kroner. Selskapet knyttes til en giganthandel i forbindelse med det mislykkede oppkjøpsforsøket fra Alcoa på den kanadiske konkurrenten Alcan. Nå er det Hydro som nevnes som en mulig oppkjøper av Alcan i en handel som omfatter 30 milliarder dollar eller 180 milliarder kroner.

Hydro ønsker ikke kommenterer slike oppkjøpsrykter.

- Dette har jeg ingen kommentar til. Vi kommenterer aldri slike rykter, sier kommunikasjonsdirektør i Norsk Hydro Cecilie Ditlev-Simonsen til NA24.

Flere andre handler innen aluminiumssektoren nevnes også i fleng. BHP Billiton er også nevnt som en mulig kjøper av Alcan, mens Alcan selv kan være i ferd med å legge inn et bud på Alcoa.

Statoil stiger 0,45 prosent til 167,50 kroner. DNO faller 0,91 prosent til 11,94 kroner.

Oljeselskapet Altinex stiger rett til værs etter at det ble kjent at de har truffet på olje i forbindelse med boringen av en letebrønn Huntington-prosjektet i Storbritannia.

- Dette er meget oppmuntrende. De to nye funnene vil gi en betydelig økning i selskapets reserver(...), sier konsernsjef Olaf I. Ellingsen i Altinex i forbindelse med en børsmelding.

Altienx-aksjen klatrer 8,24 prosent til 1,84 kroner på nyheten. I forrige uke ble det kjent at Noreco ønsker å fusjonere seg med Altinex. De har lagt inn et bud på inntil 39,9 prosent av de utestående aksjene eller over 50 prosent av aksjene.

TeleComputing blir løftet 7,41 prosent til 29 kroner, det er dog kun omsatt 1.500 aksjer.

Børsnykomlingen Protector sendes opp 6,67 prosent til 16 kroner på sin andre børsdag. Fredag debutert forsikringsselskapet på Oslo Børs.

Faktor Eiendom stiger 5,56 prosent til 28,50 kroner etter at de har lagt frem et sterkt kvartal for første kvartal. Eiendomsselskapet økte resultatet til 45,2 millioner kroner fra 6,3 millioner kroner i samme periode året før.

Reklame

Denne strømavtalen har vært klart billigst i hele 2021