Gå til sidens hovedinnhold

Blått Oslo

De borgerlige partiene beholder byrådsmakten i Oslo. Om Høyre velger Venstre eller Frp som samarbeidspartner er ennå ukjent. Venstre har uansett gjort det klart at det er uaktuelt å gå inn i byråd med FrP. - Nå må Høyre velge, sa Venstres ordførerkandiat Kjell Veivåg valgnatten.
Det ble relativt tidlig klart at det gikk mot et fortsatt borgerlig byråd, mens det i vår bydel ble mer av en valgthriller.
I skrivende stund, tirsdag morgen, er det så godt som klart at det blir borgerlig flertall i bydel Nordre Aker. Høyres bydelsutvalgsleder (BU) Egil Ihlen fortsetter i så fall som leder også i neste periode. Velgerne har talt, denne gangen er det direktevalg i bydelen.
Nordre Aker BU har etter hva vi mener hatt et godt samarbeidsklima i forrige periode. Det tror vi fortsetter inn i neste periode, selv om det nå er nye lokalpolitikere som skal samarbeide og gjøre sitt beste for bydelens beboere. Lokalpolitikere på bydelsnivå ser ofte utover sitt eget partiprogram når de tar avgjørelser. I Nordre Aker BU har partiene vært enige i over 90 prosent av vedtakene. Det er en styrke.
Nordre Aker Budstikke presenterte listetoppene til BU i ukene før valget. Nå skal vi sørge for at de innfrir løftene sine. Ihlen har understreket at skole og barnehage blir blant de viktigste utfordringene også i neste periode. - Her må vi ha et økt tilbud, sa han til Nordre Aker Budstikke tidligere i høst.
Flere nye politikere skal nå tre inn i BU som direktevalgte representanter for sin bydel. De vil tidlig merke at bydelens befolkning er engasjert og involverer seg i sitt lokalmiljø. Nordre Aker Budstikke ser frem til å følge lokalpolitikken og det nye bydelsutvalget fremover.
Nordre Aker Budstikke tar forbehold om at bydelsutvalget kan ha endret sin sammsetning etter at avisen gikk i trykken tirsdag.

Reklame

Tilbud på treningsutstyret du trenger hjemme