Gå til sidens hovedinnhold

Fortjent ildsjelpris

Hele Bækkelaget SK holdt pusten lørdag kveld under Idrettsgallaen på NRK1. Som Nordstrands Blad skrev julaften, var Rigmor Andresen en av fem sterke kandidater til selveste ildsjelprisen. Og da konvolutten ble åpnet og Rigmors navn ble forkynt over det ganske land, sto jubelen i taket i BSK.

Kjempeoverraskende og helt fantastisk. Jeg har aldri drømt om at jeg skulle få en sånn pris, sa en rørt Rigmor etter å ha tatt imot prisen. Kjenner vi Rigmor rett satte hun ikke noe mindre pris på den mottakelsen hun fikk i Bækkelagshallen søndag kveld, der det var lokalderby mellom BSK og Nordstrand IF. For det er i hallen, på Sportsplassen, på Ekebergsletta og alle andre steder der BSK er i aktivitet, at Rigmor nær sagt alltid er til stede.

Og det var ikke i går engasjementet til Rigmor Andresen startet. Den usedvanlig populære 85-åringen fra Karlsrud har vært støttespiller i og rundt klubben i mer enn 60 år. Hun har også stått i fremste rekke, som formann i BSK allerede i 1969. Rigmor har vært med fra starten av på det som skulle bli verdens største fotballturnering. Ved starten i 1972 var hun sportsklubbens forman, og i alle år siden har hun vært et selvfølgelig innslag i Norway Cup-gjengen.

Rigmor med det store hjertet, som alltid har tid til overs for den som trenger det. Hun har selv sagt at noe av det hun setter mest pris på med Norway Cup er å jobbe med barn i en turnering som har satt det fargerike fellesskapet i fokus for et idrettsarrangement.

Idretts-Norge hadde stoppet opp uten ildsjelene. Det er det mange som ser og vet å verdsette. Det sier sitt når det kom inn hele 500 forslag til hedersbetegnelsen Årets Ildsjel. Folkets dom var klar: ingen fortjener prisen mer enn Rigmor. Vi slutter oss til gratulantene, for dette var en fortjent pris.

Samtidig var det med glede vi konstaterte at også Grete Waitz ble hedret under årets Idrettsgalla, og det med selveste hedersprisen. Løperdronningen fra Nordstrand er utflyttet til USA, men det er hyggelig og fortjent at hun fortsatt huskes her hjemme. Internasjonalt er Grete Waitz en av de aller største gjennom tidene innen løping.

Reklame

Nå: Vi selger ut Pondus-bøkene på lager fordi vi skal flytte