Gå til sidens hovedinnhold

Frivillighetssentralene skaper en varmere by

Jeg møtte nylig ansatte og frivillige i St. Hanshaugen bydels frivillighetssentraler.

Det var et varmt og spennende møte, med en virksomhet som sjelden skaper overskrifter og sjelden er synlig for de fleste av oss. Her jobber det profesjonelle og frivillige side om side, og skaper et tilbud som det står stor respekt av, og som bydelen kan være stolte av.

Å bidra til sosial kontakt, aktivisering og nærhet er svært viktig i storbyen Oslo. Det er lett å bli isolert i en stor by, og det er lett å miste det sosiale nettverk. Da er det frivillighetssentralene kan bidra til å skape glede og tilhørighet.

I mitt møte med frivillighetssentralene møtte jeg hverdagsheltene. Folk som hver dag gir av seg sjøl for å glede andre. Men som selv også var veldig opptatt av å fortelle hva dette arbeidet og engasjementet rent personlig ga dem tilbake. Å bidra i dette frivillige arbeidet handler både om å gi av seg selv, men samtidig få mye tilbake. Frivillighetssentralene betyr mye for barn, voksne og eldre som trenger det lille ekstra. De betyr mye for dem som trenger litt ekstra støtte i en vanskelig tid, og ved å formidle kontakt for dem som har et ønske om å bidra til fellesskapet. Jeg er glad for at vi har denne type tilbud i byen vår. Jeg fikk stor respekt for den jobben som både de ansatte og de frivilllige gjør! Jeg håper enda flere vil bruke disse tilbudene, både de som trenger litt ekstra, og de som ønsker å bidra litt ekstra. Dette arbeidet skaper en varmere by!Marianne Borgen

bystyremedlem og SVs ordførerkandidat

Reklame

Stor oversikt: Årets sommersalg 2021