Gå til sidens hovedinnhold

Ha en fin sommer!

Skoleportene er stengt, barnehagene har redusert åpningstid - og de fleste av oss skal i løpet av de kommende uker ha ferie. Kort sagt - det er sommer!

Vi merket det allerede for en drøy uke siden på rushtrafikken. Reisetiden var allerede da kortere enn vi har vært vant med, og sist mandag var det svært så rolig på veiene.

Nå skal vi pakke kofferter, biler og båter og gjøre oss klare for noen forhåpentligvis fine ferieuker.

Vi har det travelt med å komme av gårde, og vi skal gjerne gjøre kjøringen unna så fort som mulig. Det kan bli farlig. Men har vi det egentlig så travelt? Og kommer vi fortere frem om vi står på så mye vi kan?

Vi har jo tross alt en del fridager å ta av.

Men ikke riktig alle benytter sommerdagene til å feriere. Noen er tvert imot svært så aktive når boliger står tomme. Det skulle ikke være nødvendig å minne om at det er lurt å forsøke å narre tyvene. Ikke så mye som skal til for å få et hus til å se bebodd ut. Spesielt aktuelt nå når vi vet at innbruddsbølgen er realtivt høy i distriktet. Avtale med naboen eller venner/familie om å passe på, avtale med vaktselskap, postkasse som ikke blir stående fullastet og tidsstyrt lys er momenter som kan få tyven til å styre unna.

For de fleste forbinder sommeren med noe hyggelig. Vi har tid til å være sammen i motsetning til mange ganger i den travle hverdag. Men for noen betyr også sommeren at kontaktnettet tar ferie. De som vanligvis stikker innom og slår av en prat, blir borte. For dem som sitter igjen, kan ensligheten bli til ensomhet - en ensomhet som kan være både vanskelig og vond. Det skal ikke så mye til å bry seg. En telefon eller en liten tur innom kan bli lyset i hverdagen.

Om ferie for de fleste betyr å være bortreist, er det også mange som velger hjemmeferie. Både byen vår og vårt distrikt gir rom for sysler av mange slag. Om værgudene ikke slår seg vrange, kan lokal strandtur være like fin som i Syden. Og Marka ligger stille og rolig og innbydende.

Kort sagt - mye ligger an til at vi kan få en fin sommer.

Reklame

Nå: Gjør et kupp på alt du trenger til løpeturen