Gå til sidens hovedinnhold

Hatten av for Ellen

Da har juryen og leserne talt. Ellen Simonsen og FOD-gården er den verdige mottaker av humanitærbilen.

Gjennom et helt år har de gode frivillige kreftene i våre bydeler kommet frem i lyset. Det har vært en glede å se hvor mye godt frivillig arbeid som drives. Ofte er det beskjedne ildsjeler som trives dårlig i rampelyset, og som derfor må trekkes frem av andre. Nå har vi fått muligheten til å fortelle om de mange som gjør en ekstra innsats.

Det er ikke lett å velge en spesiell blant alle disse. Det er ti flotte finalister som har fått låne humanitærbilen en måned hver. Og alle kunne gjerne fortjent en bil til odel og eie i sitt viktige arbeid.

Men valget falt på Ellen Simonsen og FOD-gården, og det er et meget godt valg. Gjennom 27 år har Simonsen og hennes medhjelpere bygget opp et unikt prosjekt i Norge. De har skapt et hjem for hunder og katter som er dårlig behandlet, eller som av andre årsaker trenger omplassering.

Og de startet i det små med egne midler i 1980, og fikk sitt første store løft da de i 1989 flyttet til Sand gård ved Klemetsrud. Helt uten offentlig støtte, men med mange frivillige hjelpere og testamentariske gaver holdt de hjulene i gang. Og hver eneste hund og katt ble møtt med respekt, og de som ønsket seg et nytt familiemedlem, ble gransket nøye. Ellen ville ikka ha på seg at noen kom fra hennes varetekt og over i en usikker fremtid. De hundene som har hatt den tyngste bakgrunnen, og som ingen andre har villet ha, de har Ellen tatt seg av personlig hjemme i huset sitt på Holtet.

Det er mer enn 12.000 hunder og katter som er blitt omplassert gjennom disse årene. Og ildsjelen Ellen har særlig god kontroll på hundene, som hun har hatt mest ansvar for. Femten år etter kan hun stanse deg på gata og spørre hvordan det går med din hund. Hun husker hvert eneste individ, og dukker gjerne opp på hjemmebesøk for å forsikre seg om at du er en virkelig dyrevenn.

Hun får stå som representant for den utrettelige ildsjel, som kombinerer omsorg for andre med kullsviertro på sitt eget prosjekt. Det er bare å ta av seg hatten for slike flotte mennesker som Ellen Simonsen. Vi håper "prosjekt humanitærbilen" har gitt fortjent oppmerksomhet rundt henne og de andre ildsjelene våre. De gjør våre bydeler til et bedre sted å bo, både for tobente og firbente.

Reklame

Kurs: Dette må du vite om bobler