Gå til sidens hovedinnhold

Høyre uten vest

Førstkommende mandag er det nominasjonsmøte i Oslo Høyre. Der bør det bli rabalder, sett med våre øyne. Av nominasjonskomiteens forslag til 10 forhåndskumulerte "sikre" kandidater er ikke en eneste en fra de tunge Høyre-bydelene Ullern eller Vestre Aker. Det er etter vår mening lite klokt. Videre merker vi oss at kun to av de ti har mer enn 10 års erfaring fra privat næringsliv. To har jobbet i næringslivet mellom fem og ti år. De seks resterende har så vidt vi vet nesten utelukkende erfaring fra politisk arbeid. Vi er overrasket over den geografiske sammensetningen nominasjonskomiteen har klekket ut. Vi er overrasket over erfaringsbakgrunnen de har satt sammen. Og vi er ikke minst overrasket over en del navn som ikke er på listen. Hvor er for eksempel Fabian Stang? Vi tenker på ham som en dyktig fargerik profil partiet trenger. Hvor er Per Trygve Hoff fra Vestre Aker? Han har engasjert seg sterkt i mange saker som har engasjert våre lesere. Hvem er det nominasjonskomiteen ser for seg skal fronte våre lokale hjertesaker de neste fire årene? Hva er årsaken til at folk som Stang og Hoff vrakes mens blant andre tre erfarne, men ukjente politiske sekretærer foreslås på sikker plass? Hvor er velgermagnetene?

Ullern Avis Akersposten vet at disse spørsmålene stilles blant mange Høyrefolk i disse dager. Ingen bør bli forundret om det kommer forslag om motkandidater på det kommende nominasjonsmøtet. Ting det snakkes om: Annelise Høegh er en trofast politisk traver for Høyre, men Fabian Stang er langt mer kjent. Det er risikabelt for oppslutningen å la Ullern og Vestre Aker stå uten noen kjente lokale kandidater blant de 10. Og hvorfor er det ingen innvandrerkandidater blant de ti på topp?

Det er også misnøye med selve opplegget. Hvorfor ha ti kumulerte, spør noen. Stoler ikke partiet på velgerne? Er det noen få i partiet som egentlig styrer folket? Og hvem er i tilfellet disse få? Hvem sitter i Nominasjonskomiteen? Svaret de gir seg selv er at der finner de tidligere partiledere som Per Kristian Foss og Heidi Larsen samt tidligere byråder som var ansvarlige for Høyre i perioden partiet falt fra 35 prosent til 15 prosent. Er det riktig at fortidens ledere skal bestemme så mye over fremtiden, spør man seg.

Ullern Avis Akersposten forstår den misnøyen som nå hersker blant en del sentrale Høyrefolk i våre bydeler. Vi unner både St. Hanshaugen og Frogner mange Høyre-representanter på sikker plass. Men her er det noe veldig galt med helhetstenkingen. Heldigvis er det ikke for sent.
Hvem er det nominasjonskomiteen ser for seg skal fronte våre lokale hjertesaker de neste fire årene?

Reklame

Her får du tak i den nye Pondus-boka