Gå til sidens hovedinnhold

Hurra for lokal- demokratiet!

nn Nordre Aker Budstikke har siden før påske fulgt veisperringsaken i Bredo Stabells vei på Tåsen. Sperringen har vært en prøveordning, men samferdselsbyråden vedtok før påske sperringen fjernet, da ulempene av sperringen ble større enn fordelene, som økt trafikk i andre småveier i området.

nn Nærmiljøets beboere var likevel veldig raskt ute med nytt forslag overfor byråden – om flytting av sperringen – en såkalt diagonal sperring i Bredo Stabells vei/Tåsenveien. Foruten mange direkte henvendelser, avtalte beboerne et møte med byråden for noen uker siden, og samferdselsbyråden lovet å se på det nye forslaget i løpet av kort tid.

nn Da avisen kontaktet samferdselsbyråd Jøran Kallmyr (Frp) i forrige uke, kunne han allerede fortelle at han nå hadde bestemt at det nye sperreforslaget, som også har støtte fra samferdselsetaten, skal testes ut i Bredo Stabells vei/Tåsenveien.

Som byråden uttaler i avisen har han fått mange henvendelser fra beboerne i dette området: "Jeg setter stor pris på alle henvendelser jeg har fått i saken. Det har belyst saken veldig bra, og lokaldemokratiet fungerer", sier Kallmyr til Nordre Aker Budstikke.

nn Avisen synes dette er et godt eksempel på at politikere lytter til lokalbefolkningen hvis de vil. Ikke ble det en byråkratisk sak som drøyde ut i det lange heller; byråden har nemlig selv mulighet til å vedta slike prøveordninger. Og den muligheten benyttet byråden seg av i løpet av kort tid. Derfor tok det bare noen uker fra den ene sperringen ble vedtatt opphevet, til ny prøvesperring ble vedtatt. Og det ifølge samferdselsbyrådens oppfatning – og også etter avisens oppfatning – et ønske "fra de aller fleste beboerne i området".

nn Ikke bare hurra for 17. mai, men også hurra for at lokaldemokratiet fungerer – i hvert fall i denne saken!

Så gjenstår det, som byråden også nevner, å se om den nye prøvesperringen svarer til forventningene.

Reklame

Denne strømavtalen har vært klart billigst i hele 2021