Gå til sidens hovedinnhold

Hverdag og fest

Vårt håp er at også neste gangs brukerundersøkelse vil gi toppkarakterer til Kantarellen og at stedet også i fremtiden kan være som et utstillingsvindu når det er behov for å ha et alders- og sykehjem å vise frem.

Onsdag til uken skal det være stor-fint besøk på Kantarellen bo- og rehabiliteringssenter. Som kjent har Norge da besøk av det japanske keiserparret, og en av postene på programmet er å vise god, norsk eldreomsorg i praksis. Ikke noe sted kan i den sammenheng være bedre å vise frem enn Kantarellen. For ikke nok med at stedet er relativt nytt og kjempeflott - nei, brukerundersøkelse viser at her er tilfredsheten på topp.

Og selvfølgelig er det stas å vise frem et slikt sted. Det gir ikke minst et flott inntrykk utad, og Kantarellen kommer i positivt fokus både innen- og utenlands. Her skal virkelig alle få se at i Søndre Nordstrand kan man bygge og drive på en måte som er norsk eldreomsorg verdig.

Men medaljer har alltid to sider. Onsdag skal den blanke og flotte forsiden vises. Vi får se at de eldre og syke virkelig har det bra her.

Men baksiden får bare de se som sliter med hverdagen. For det er som vi flere ganger har omtalt - det må spares. Bydelen sliter stadig i økonomiske motbakker, og hver krone må utnyttes så godt som mulig. I disse dager jobbes det både i administrasjonen til bydelen og blant lokalpolitikerne for å finne muligheter til å få bydelsskuta på rett kjøl. Og Kantarellen er et av de mange stedene man må være nøysom.

Nå synes det riktignok som om dette stedet vil klare å holde seg innen tildelte rammer, men det er altså bare på grunn av nøysomhet.

Egentlig burde det kommunale halehenget i det prominente følge ha med seg en konvolutt med pengegave som de stikker til bydelen. I denne burde det følge et lite brev hvor det kunne stå: "Takk for at dere gjør en så flott innsats for eldreomsorgen, og takk for at vi kan få vise hvor bra de eldre har det i Oslo og Norge."

Nå er det vel ikke realistisk å tro på en slik takke-hilsen.

Men med fortsatt stramme bydelsrammer, kan alle bli berørt. Selv om lokalpolitikere har skånet institusjonen, vil det alltid være fare for at økonomi-spøkelset kan slå ned og ramme. Det må ikke skje.

Vårt håp er at også neste gangs brukerundersøkelse vil gi toppkarakterer til Kantarellen og at stedet også i fremtiden kan være som et utstillingsvindu når det er behov for å ha et alders- og sykehjem å vise frem.

Reklame

Dette påskeegget er nesten for godt til å være sant