Gå til sidens hovedinnhold

Leder: Hold deg i byen

Denne helgen byr på aktiviteter for store og små. Så hvis du vurderer å reise ut av byen fredag, bør du tenke deg om en gang til. Barnefestival på Akershus festning, musikkfest i sentrum, markedsdag på Frogner og jazz i Bygdøy allé vil fylle bydelen med sprudlende folk i godt humør, og du får gratis kulturelt påfyll.

Det er et fantastisk engasjement bak alle de forskjellige arrangementene, og det er nesten borgerne i tigerstadens plikt å stille opp, sånn at disse tiltakene får oppmerksomheten de fortjener og festivalene fortsetter å sette preg på våren i Oslo. Konkurranser med flotte premier er det mulig å vinne også. For eksempel kan du lete etter Frøken Frogner og dermed få muligheten til en hel dag i bydelen med VIP-behandling. Næringsforeningen på Frogner og Radio1 har i samarbeid satt sammen denne begivenheten så det er lønner seg å ha på radioen i helgen.

Hvis noen av barna i familien har en sirkusartist i magen er det store sjanser for at talentet vil bli oppdaget når Agora arrangerer sirkusskole for barna, eller om de små heller vil se hvordan en bondegård fungerer er også muligheten til stede. Samtidig er nok en og annen krabat som har lyst til å se Sjefen over alle sjefer, Asgeir Borgemoen live under Barnefestivalen som holdes på festningen. Festivalen som tidligere het Musikkens dag har fått nytt navn og heter nå Musikkfest. På 30 scener rundt om i sentrum kan du oppleve 350 forskjellige artister. En perfekt oppvarming til Norwegian Wood som går av stabelen senere i måneden. I gaten med kastanjene skal blant andre H.M.K Gardes musikkors levere jazztoner, mens de shoppingglade unge og eldre gjør alleen levende.

Så hvis du er en av dem som setter deg i bilen, på vei nedover mot Øst- eller Vestfolds badestrender, skjær og øyer i starten av juni, så husk at denne helgen er Oslo på sitt aller mest sosiale, og du bør delta. Så ta med familie og venner på en tur rundt i byen, så vil du snart få se at vi har helt rett. Denne helgen må du være i byen.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis