Gå til sidens hovedinnhold

LEDER: Ren og pen vår til alle

No livnar det i lundar, no lauvast det i li. I alle fall ifølge Elias Blix. Selv om vi får noen rapp i ansiktet i form av krampetrekninger fra en seig og hard vinter, er det vår. Det er grønt, det er lysere og vi er antakeligvis et par hakk lettere til sinns enn for et par måneder siden. Snart skal du finne frem din beste kreasjon fra klesskapet og hylle de alvorlige menn på Eidsvoll. Da skal det se pent ut rundt oss.

Renovasjonsetaten har
allerede vært ute for å feie Oslos gater. Vi andre rydder, kaster og spyler for harde livet. Liksom for å starte på nytt igjen. Vi bor en by som har erklært seg selv som grønn. Og som har mange grønne lunger. Disse lungene elsker vi å ta i bruk om våren. Men det ser ikke like bra ut i alle våre parker og friområder. Engangsgriller, papir og annet søppel ligger igjen etter hver gang sola har vist seg. I områder der folk synes det er vel langt til nærmeste returstasjon, havner dessverre hageavfall på helt feil plass. I grøfter, i skogen eller annet sted hvor det ikke skal dumpes noe som helst.

De aller færreste av oss vil ha det sånn. Det er ikke sånn vi vil vise frem byen til tante og onkel fra Toten. Vi vil vise frem det Oslo vi er stolte av. Vi vil vise at vi er norgesmester i å feire 17. mai. Skal vi forsvare den tittelen, må du og jeg ta ansvar, og røske opp her og der. Ta med en skikkelig søppelpose når du er ute med engangsgrillen. Det er ikke så veldig tungt og vanskelig å bære den til nærmeste søppelkasse eller engangsgrillkasse. Selv om vi skulle ønske det fantes flere av dem.

Ja... beklager
kjære russ. Vi kommer ikke utenom dere denne gangen heller. Vi skal ikke moralisere over festingen. Men heller komme med noen lure råd. Alt for mange steder ligger det igjen boks- og flaskepant etter nettenes uorganiserte fester. Det er ikke pent. Og du vil ikke at din kjære firbeinte skal skjære opp puten på en knust flaske.

Så hvorfor ikke utstyre russebussen med kasser hvor flaskepanten kan lagres? Alle som er russ, eller har vært blakke, vet at det ligger en kjærkommen pengesum i panten. Vi tipper festfondet allerede har fått en slagside. Vi regner med at en real runde med panting hjelper på en slunken konto.

Ha en strålende vår, alle sammen!

Reklame

Stor oversikt: Her er salgene i nettbutikkene nå