Gå til sidens hovedinnhold

Lokalavisens rolle i samfunnet

Det er et privilegium å sitte på redaktørkrakken i Nordstrands Blad og merke pulsen i våre tre bydeler. Vi får så utrolig mange tips hver eneste dag at vi nesten blir svimle. Lokalavisens betydning er betydelig styrket i små samfunn over hele landet de siste årene. Mens de største avisene sliter med fall i opplaget og flukt til internett, så står lokalavisene fjellstøtt.

Å drive lokalavis innnenfor Oslos grenser er ikke noe unntak. Særlig ikke etter at Aftenposten bestemte seg for å legge ned Aften på mandag og fredag, og kuttet vekk alt som het sport. Vi opplever at vi er den viktigste kanalen ut til befolkningen i våre tre bydeler, både for mannen i gaten som er forbannet på fartsbøller, og for byråder som vil fortelle om siste nytt innenfor sitt fagområde.

Det er morsomt og spennende, men oppleves også som svært forpliktende. Vi er en liten stab som skal dekke en stor del av byen. Og forventningene til oss er store. Folk ringer og sender mail og varsler om alt fra alvorlige ulykker til forestående julemesser. Felles for dem alle er at de ønsker spalteplass i avisen.

Hver eneste dag gjør vi det vi kan for å etterkomme alle disse ønskene på en skikkelig og forutsigbar måte. Nordstrands Blad kommer i nesten hver eneste postkasse i de tre bydelene hver eneste torsdag. Det mange ikke vet er at hver bydel får hver sin helt unike utgave av avisen. Vi har rett og slett ikke plass til alt vi skriver i én avis.

De som bor på Nordstrand får nyheter fra sin bydel, de på Østensjø får nyheter fra sin bydel, og det samme gjelder de på Søndre Nordstrand. Våre abonnenter får i tillegg nyheter hver mandag. Den dårlige nyheten er at du som leser aldri vil få alt det vi skriver i din postkasse. Men den gode nyheten er at du har muligheten til å lese ferske nyheter, debattinnlegg og sport fra hele distriktet likevel. Alt du tenger å gjøre er å logge deg inn på www.noblad.no

Vi bruker stadig større ressurser på nettavisen vår. Dette som en refleks av at pc-tettheten i Oslo er enorm, og at stadig flere av våre lesere har forventninger til oss også når de sitter foran skjermen. Vi merker det på antall brukere i uken, og ikke minst på iveren etter å kommentere sakene vi skriver i nettavisen.

LEDER, 26. NOVEMBER 2009


Hva mener du er lokalavisens rolle, og hvor godt tar Nordstrands Blad vare på den rollen? Gi oss din mening i kommentarfeltet under!

Reklame

Manchester City slår lillebror Manchester United søndag