Gå til sidens hovedinnhold

Miljøbilpremie

Alle som kjøper en ny miljøbil bør få en premie på 25kroner. KrF mener at det skal lønne seg å velge miljøvennlig.
Folk flest er engasjert i klimaspørsmål og ønsker å bidra. Politikere må sørge for at det er mulig å gjøre miljøvennlige valg i hverdagen. En av de største klimautfordringene er å redusere klimautslippene fra biltrafikken. Nettopp derfor vil KrF ha en miljøbilpremie.
Miljøbiler må også få kjøre gratis gjennom bomstasjoner, ha mulighet til å bruke kollektivfelt og ha gratis parkering. Dette vil bidra til reduserte klimautslipp. Miljøbilpremien vil oppmuntre flere til å velge biler som bruker lite drivstoff og biler med miljøvennlig drivstoff på tanken. Vi foreslår en enkel ordning for forbrukerne, som betales ut i forbindelse med bilkjøpet. Miljøbilpremien skal komme i tillegg til lavere avgifter.
Det trengs en nasjonal definisjon av miljøbiler, som bestemmer hvilke biler som skal dekkes av ordningen. "Uten bilen stopper Norge" heter et gammelt slagord. Og uten drivstoff stopper bilen. Det gjelder også miljøbiler. Derfor tar KrF til orde for å påby oljeselskapene å tilby biodrivstoff på sine stasjoner.
Hans Olav Syversen
Stortingsrepresentant for KrF

Reklame

Regntøyet du trenger til den norske sommeren