Gå til sidens hovedinnhold

Positive ildsjeler

Groruddalen er full av ildsjeler som gjør en innsats for sitt lokalmiljø. Det handler om en hær av slitere i foreninger for barn og unge, primus motorer i velforeninger og borettslag som stiller opp for et hyggelig bomiljø, eller kulturutøvere som reiser rundt for å spre glede og opplevelser fra scenen. Bare for å nevne et utvalg av de mennesketypene som er med på å skape positive ting, og som ikke er redd for å ta i et tak også når ting er vanskelig og utfordrende. Det er bedre å tenne et lys enn å forbanne mørke, synes å være livsmottoet til de som legger igjen time etter time for Groruddalens beste.

Før jul ba vi leserne våre komme med innspill på hvem som fortjener hedersbetegnelsen Årets navn i Groruddalen for 2007. Det gjelder personer som på hver sin måte har satt sitt positive preg på hovedstadens mest spennende område.

Responsen har ikke uteblitt, og det har vært en vanskelig oppgave å sortere ut de fire som kom helt til finalen. Men det er fire flotte ambassadører som leserne nå skal få gi sine stemmer til.

For ett år siden gikk prisen til en politiker, nemlig Jan Bøhler. Han har gjennom sin entusiasme for Groruddalen bevist at et ekte engasjement, hardt arbeid og godt politisk håndverk kan være en god kombinasjon dersom en ønsker å utrette noe positivt for sitt lokalsamfunn. Alle vet at når rikspolitikeren Jan Bøhler tar opp en sak, så er det en ordentlig sak som krever oppmerksomhet.

I år er det markante skikkelser innen kultur og idrett det står mellom. Norvald Mo har stått i front for ballbinge og kunstgress på Rommen og i 2007 falt de siste brikkene på plass etter flere års arbeid. Inger Seim er en ildsjel som har hånd om nær sagt det meste som skjer på kulturfronten i Bydel Alna. Tshawe Baqwa har i 2007 blitt rikskjendis gjennom «Skal vi danse» på TV2 og som rapper i Madcon, en positiv ambassadør for et yngre og mer internasjonalt Groruddalen. Og sist, men ikke minst, Rune Madsen som gjennom Granittrock har vist at det går an å arrangere nasjonale kulturbegivenheter i Oslo også utenfor Ring 2.

Dette er flotte ambassadører for Groruddalen. Nå er det din tur til å kåre en vinner blant disse profilene.

Reklame

Her får du tak i de superpopulære shortsene