Gå til sidens hovedinnhold

Trygt nærmiljø - hva må til?

Det er nå fjerde gangen jeg føler meg truet og forfulgt i Oslos gater. Jeg er rett og slett sliten og frustrert fordi jeg går rundt og klynger meg til mobiltelefonen min og bruker lommelykt i frykt for å ikke komme meg helskinnet hjem. Det er provoserende at jeg alltid må gå så fort jeg klarer gjennom mørke gater med ørene på stilk for å forsikre meg om at det ikke er noen som følger etter. Jeg er redd. Jeg er redd hver gang jeg må gå hjem etter at det er blitt mørkt.
Åpenbart er det noen som mener at jeg selv er skyld i at jeg føler meg utrygg. De mener at det er jeg som må endre min adferd og mitt livsmønster. Sv vil nemlig gå inn for at skolen skal ha kurs i feministisk selvforsvar slik at jeg kan ta opp kampen med den eller (enda verre) de som er ute etter å overfalle eller voldta meg. Kjære Inga Marthe Thorkildsen, jeg nekter å skaffe meg sort belte i karate for å gå hjem om kvelden. Jeg nekter å akseptere at det er jeg som må endre min adferd for å komme med trygt hjem. Det har alltid vært statens ansvar å skape stabilitet og beskytte sine innbyggere, og når politiet skriker etter mer penger, ja da må faktisk regjeringen åpne pengesekken.
Jeg skal stemme Høyre ved kommunevalget fordi de tar min trygghet på alvor. Høyre vil kjempe for at Oslos 200 politistillinger bemannes, de vil styrke det frivillige engasjementet som blant annet Natteravnene og de vil sørge for at Oslos mørke gater forsvinner. Dessuten håper jeg de får gjennomslag for å opprette et kommunalt politi fordi det er ingen tvil om at vi alle trenger sikkerhet og vi trenger det nå!
Derfor er det på tide at Sv innser at det ikke holder at ungdom har nok biljardbord i fritidsklubbene hvis ikke politiet er synlig, kriminelle blir straffet og gatebelysningen bedres.
La meg slippe å være redd, la politiet gjenvinne Oslos gater og la SV svette alene med sine feministiske selvforsvarskurs. Jeg vet i hvert fall at det som gjør meg trygg er å vite at noen er til stede for meg dersom ulykka skulle være ute.
Ida Berg-Johnsen
Medlem i arbeidsutvalget i Oslo Unge Høyre

Reklame

Kun i dag: 30 prosent på alt hos Christiania Glasmagsin