Gå til sidens hovedinnhold

Ledig i feriefjellet

Har du lyst å dra på fjellet i vinterferien er det ennå ledige overnattingsplasser. Men det begynner å bli utplukket.

De fleste steder i Norge har skoleferie i enten uke åtte eller ni. Spesielt i den første uka begynner det å bli nokså fullt i fjellet. Enkelte steder rapporterer om rundt 95 prosent belegg den uka.

Men fortsatt er det mulig å skaffe seg overnatting – også for barnefamilier.

Hallingdal
I Gol og Hemsedal er det fortsatt noe ledig hvis du vil dit i vinterferien.

- Vi har noe igjen i uke åtte. Men utvalget er betraktelig mindre enn det var, forteller daglig leder Guro Torpe i Hallingdal booking til Nettavisen.

Hun kan fortelle om at de har en ledig hytte på Golsfjellet for sju personer til 8000 kroner for hele uka.

- Dessuten har vi en Brudestue i Hemsedal for det nyforelskede paret. Den har beliggenhet i umuddelbar nærhet av langrennsløypene, har badekar, peis og himmelseng. Den koster 6850 kroner per uke.

- Det er fortsatt mulig å få også andre overnattingsmuligheter. Fram mot starten på vinterferien kommer vi til å legge ut restplasser med opptil tretti prosent rabatt, forteller hun videre.

Oppdal
Den svært seine vinteren har ikke skremt nordmenn vekk fra vinterfjellet. På Oppdal er det nå svært vanskelig å få tak i hytter i vinterferien.

- Det er alltid muligheter for å få tak i ett eller annet av både hotell og leligheter her på Oppdal. Men hytter er det lite av. Det er de som gjerne går først. Og det virker som om folk er sugne på å komme seg i fjellet. Når snøen først kom, så sa det nærmest «pang», forteller salgsansvarlig Gunnveig Schønheyder i Oppdal booking til Nettavisen.

Hun kan fortelle at det er ledig en leilighet med seks senger, pluss bad – til 8775 kroner for én uke.

- Vi har også familierom på hotell for 1300 kroner døgnet, inkludert frokost. Dessuten en ettroms leilighet med bad og lite kjøkken til 990 kroner døgnet. Den er det plass til seks personer, sier hun videre.

Beitostølen
Også på Beitostølen har det vært stor pågang den siste tiden. Men det er fortsatt mulig å skaffe seg krypinn i skoleferien.

- Det har vært stor pågang her, men vi har ennå noe ledig. Blant annet en leilighet med fire soverom i sentrum av Beitostølen. Og en hytte med tre soverom. Også det i sentrum. De koster 12.850 per enhet per uke, forteller Ingvild Langli til Nettavisen.

Hun kan også fortelle om en noe større hytte som kommer på 20.900 per uke.

På Hafjell har man hentet igjen alt man tapte på den seine sesongstarten. Der er det også noen få ledige plasser i uke åtte, mens det er litt mer utvalg i uke ni.

- Jeg anslår at det er rundt nittifem prosent belegg i den første uka, mens belegget er noe lavere i den andre uka. Det er altså fortsatt mulig å finne overnatting i vinterferien.

Hafjell
- Folk er veldig sugne på å dra på ski nå, etter den dårlige starten på sesongen. Og vi har tatt igjen det vi tapte i november og desember. Da var det vanskelig. Men nå har vi altså tatt det igjen, forteller daglig leder Jean-Francois Gehin på Hafjell til Nettavisen.

Konklusjonen er altså at det fortsatt er mulig å finne overnatting til vinterferien. Men det gjelder å være raske.

Du kan finne mer informasjon på www.skiinfo.no

Reklame

Best i test: Maskinene som gir deg sunnere frityrmat