Gå til sidens hovedinnhold

Ledigheten faller videre

38.800 personer var registrert som arbeidsledige i april.

I april var 38.800 personer registrert som arbeidsledige hos NAV.

NA24 - din næringslivsavis

Dette utgjør 1,6 prosent av arbeidsstyrken, og er en nedgang på 18 prosent fra samme måned i fjor.

I april var det 1 400 færre arbeidsledige når vi korrigerer for sesongvariasjoner. Samtidig er det nå fem prosent flere arbeidssøkere som deltar i arbeidsmarkedstiltak enn på samme tid i fjor.

- Apriltallene bekrefter at det fortsatt er sterk etterspørsel etter arbeidskraft. Samtidig er det nå en større andel av de arbeidsledige som får bistand fra NAV til å kvalifisere seg til nytt arbeid, sier arbeids- og velferdsdirektør Tor Saglie i en pressemelding.

Flere jobber for akademikere
Antall ledige stillinger for akademikere har økt med 19 prosent på ett år. Innen undervisning har antall stillinger økt med 16 prosent. Størst nedgang er det innen butikk- og salgsarbeid, hvor antall ledige stillinger har gått ned med 23 prosent. Innen bygge- og anleggsyrker er det 14 prosent færre stillinger enn på samme tid i fjor, og innen reiseliv og transport er nedgangen på 11 prosent.

Lavest ledighet i Rogaland og Sogn og Fjordane
I Rogaland og Sogn og Fjordane er ledigheten lavest med en arbeidsledighet på 1,0 prosent av arbeidsstyrken. Også i Akershus er ledigheten svært lav med 1,1 prosent. Buskerud har hatt den største nedgangen i antall ledige. Det er nå 29 prosent færre arbeidsledige i Buskerud sammenlignet med april i fjor. Finnmark har det høyeste ledighetsnivået med 3,2 prosent av arbeidsstyrken.

Se innslag her:

235495

Reklame

NÅ: Knalltilbud på de superpopulære sekkestolene