Aftonbladet skriver om en episode der en far tok med seg sin fem år gamle sønn til legen. Femåringen led av trang forhud og da legen ikke kom på noen løsning, begynte han å google, og gikk sener e inn på nettleksikonet Wikipedia.

Det hele endte med katastrofe, og legen ba faren selv fullføre behandlingen mens sønnen skrek og var livredd.

Senere gikk faren og gutten til en annen lege som løste problemet helt uten internett.

Vanlig å bruke Wikipedia
Legen er nå anmeldt, men er langt fra alene om å bruke nettressurser til å stille diagnoser. Manhattan Research har på oppdrag fra amerikanske helsemyndigheter undersøkt hvor vanlig det er at leger bruker Wikipedia for å finne medisinsk informasjon.

Svaret var at halvparten av alle leger gjør akkurat det.

Men andre undersøkelser viser at det alene ikke er noen god grunn til å ha legeskrekk, skriver Aftonbladet.

New England Journal of Medicine offentliggjorde nylig en undersøkelse som viste at Google kunne stille rett diagnose i 58 prosent av tilfellene som ble prøvd ut.

- Jeg er ikke kjent med og kan vanskelig tro at noen norske leger bruker Google eller Wikipedia på denne måten i kontakt med den enkelte pasient , sier president i Den norske legeforening Torunn Janbu til Nettavisen.

Trenger uansett fagkunnskap
Hun forteller at det finnes mye relevant informasjon for leger på nettet, og at det er mange måter å finne denne på.

- Det finnes egne søkemotorer for internasjonal medisinsk litteratur, og det kan være mange veier inn til de medisinske nettstedene. I tillegg er det er rikelig med norske medisinske nettsteder som brukes av norske leger for å holde seg faglig oppdatert , sier hun.

Hun vil ikke anbefale syke nordmenn å prøve å gjøre legejobben selv foran pc-en.

- Dersom man skulle bruke nettet som verktøy for å stille rett diagnose, trenger man uansett fagkunnskap i tillegg til nettverksressursene, understreker hun.