(SIDE2): - Det stoppet brått opp i 2010. Jeg gikk til årlig kontroll, slik alle kvinner gjør. Og så fant de noe som ikke hadde vært på bilder før, som de måtte sjekke. Legen satt på sengekanten etter operasjonen og sa; det blir pause, Wenche, fortalte Wenche Myhre i kveldens Hver gang vi møtes.

Barnesykehus i Gaza

I lørdagens Hver gang vi møtes var det Wenche Myhres tur til å bli hyllet av de andre artistene. Admiral P rappet Vi lever, mens Henning Kvitnes rørte henne til tårer med "Kanskje Gud forlåter".

Tidligere har han rocka fletta av Ravis Utadæsjælopplevelse.

- Det er veldig imponerende hvordan Wenche Myhre har tatt ansvar for sin karriere, alt hun egenhendig har gjort, sa Unni Wilhelmsen til Side2 før serien startet.

Blant annet fikk vi høre om den nå ganske ukjente historien om da Wenche Myhre og hennes fans bidro til å få bygget barnesykehus i Gaza som 18-åring. Det er fremdeles i bruk.

HTML EMBED
var s=document.createElement("script");s.type="text/javascript";s.src="http://csp.picsearch.com/player?auth=4PUkPRH6cLQ9qIuQEor_WtDi_G1_khZ8h58uniwtqw44r4pC2wrzV0B4vlbrCjaRd2STcWbLJipGmNuN3kDLC2YHauUZ548b&jsonp=screen9.api.embed&screen9="+typeof(screen9);document.getElementsByTagName("head")[0].appendChild(s);

Tok grep om egen sykdom

Wenche Myhre kunne fortelle om hvordan det blant annet har vært å leve svært mye av livet i rampelyset, både opp- og nedturer. Og hvordan den hardt arbeidende artisten opplevde at det var bråstopp i 2010.

Wenche tok selv grep om offentliggjøringen av sin egen kreftsykdom, etter at hun ble konfrontert av media under en konsert. Hun har også støttet initiativ som 1,6 millioner klubben som skal få kvinner til å bli oppmerksom - og kreve oppmerksomhet - rundt sin egen helse.

- Legen satte seg på sengekanten etter operasjonen og sa; det blir pause, Wenche. Jeg hadde en jobb i Svelvik før jeg startet behandlingen. Så sto jeg på torget i Svelvik, og fremførte siste låten «Vi lever». Da begynte kirkeklokkene å kime. Jeg visste jeg var ekstra sårbar, så jeg skyndte meg ned fra scenen og inn i bilen og rullet opp vinduet. Så var det en som sa «er det sant at du har fått kreft, Wenche?».

- Jeg rullet opp vinduet, kjørte hjem og lagde en pressemelding på natten.

Wenche Myhre sier sykdommen traff som om "ingenting var en selvfølge lenger".

- Å merke hvilken familie, venner og kjæreste jeg hadde, som tok vare på meg... Det var en fantastisk følelse å kunne lene meg tilbake og de bare var der, fortalte hun.

I dag er det nesten seks år siden hun ble rammet av brystkreft.

- Jeg lever i en diagnose, jeg nyter livet, jeg føler meg frisk, sa hun.