Gå til sidens hovedinnhold

Legende på fallrepet

Bassisten og bandlederen Ron Carter er en av jazzens viktigste instrumentalister. Han var med å sette strek for årets Vossajazz som forhåpentligvis var starten på en ny æra.

(Side2): Vossajazz har vært gjennom en økonomisk og organisatorisk hestekur som ledelsen mener har vært vellykka, og som garanterer for at det blir festival i den vakre bygda også palmehelga 2008. Det skal alle som er opptatt av jazz og tilliggende herligheter være svært så glad for. Årets festival blei gjennomført på et edruelig vis og sjøl med et underskudd på mellom 150.000 og 200.000 kroner, så følte altså ledelsen at årets festival hadde vært en suksess.

Les også:Utagerende Reiersrud
Les også:Opheim stille gjennom sjela

Ron Carter sammen med et kremlag bestående av Russell Malone på gitar og Mulgrew Miller på piano, ga publikum en hyggelig kammerjazz-avslutning på festivalen. Bassisten, som spilte en sentral rolle i Miles Davis’ legendariske kvintett på 60-tallet, er nok ingen grensesprengende solist, men han er ei klippe som musikalsk fundament. I Malone og Miller hadde han med seg to av jazzens ypperste elegantierer og konserten, som bestod av en blanding av originalstoff og standardlåter, blei et ganske forutsigbart, men vakkert møte med tre storheter.

Tidligere på dagen hadde vi fått med oss høyde(!)punktet under festivalen da vi blei frakta høyt til fjells – midt i alpinbakken – for å oppleve Jon Balkes Batagraf sammen med det nederlandske vokalunikumet Jaap Blonk. Med hjelp av Asle Karstads magiske lydformidlingsegenskaper, et fantastisk vær, paraglidere og strålende musikk samt mye humor og galskap fra Blonk, blei dette en opplevelse ingen som var tilstede vil glemme.

Fra besøket nært himmelen tok vi turen til vakre Voss kyrkje der publikumsfavoritten Kristin Asbjørnsen fortalte oss med sine originale spiritualstolkninger hvorfor hun er akkurat det. Sammen med Jostein Ansnes, Jarle Bernhoft og Knut Aalefjær hadde Asbjørnsen, med sin uhyre personlige og særpregede stemme, kirkelyden i sin hule hånd og hun fikk roen til å senke seg over Vossajazz. Måtte det vare i åra som kommer også.

Reklame

Kurs: Dette må du vite om vin og bobler til 17. mai