Gå til sidens hovedinnhold

Legenden er tilbake

15. februar er den siste utgaven den legendariske flyspillserien «Ace Combat» tilbake. Vi har allerede tatt en titt.

«Ace Combat» er en legendarisk flyspillserie som strekker seg 10 år tilbake i tid. Spillene er det digitale svar på «Top Gun», og lar deg delta i heftige dogfights og gjøre manøvre du ikke trodde var mulig.

Nummer fem er halvannen måned unna utgivelse. Hovedpersonen er den 42 år gamle og brunøyde piloten Jack Bartlett. Gjennom kampanjemodusens 30 oppdrag skal du gjøre livet til de onde Yukuban-styrkene så surt som mulig. Kampene utkjempes i ett av 50 imponerende pene fly som alle kommer med et korrekt våpenarsenal.

I tillegg til kampanjemodusen inneholder spillet to ekstra moduser. Du kan enten kjempe mot en tilnærmet uendelig strøm fiender eller kompiser. Er forgjengeren noe å gå etter, vil flerspillerdelen by på store doser underholdning.

Nytt i nummer fem er at du bestemmer hva resten av skvadronen skal ta seg til. Ved å trykke på styrekrysset gir du orde om og vente, angripe også videre. Uheldigvis opplevde vi at de andre pilotoene var lite villige til å følge orde. Forhåpentligvis fikser Namco dette til utgivelsen, ideèn er veldig god.

Spillets største områder er over 100 km2 store, og grafikkmotoren får selv den minste flekk til å se livatt ut. Miljøene er varierte og omfatter alt fra havnebasseng til fjellkjeder. Lyden viser at Namco vet hva de driver med, nakkehårene reiser seg når alt står på som verst.

Etter mange timer sammen med tidlige kode, tyder alt på at «Ace Combat 5: Squadron Leader» er god underholdning. Takket være den enkle kontrollen lystrer flyet det minste lille vink, og vi gleder oss til å spille mer. Den endelige dommen vil være klar nærmere lanseringen den 15. februar.

Reklame

Manchester City slår lillebror Manchester United søndag