Gå til sidens hovedinnhold

Legg makeup som stjernene

Til daglig sminker han stjernene i Hollywood. Onsdag viste han Side2 hvordan stjernene får sin fantastiske look. Du får tipsene her.

(SIDE2): Paris Hilton, Ashley og Mary-Kate Olsen, Charlize Theron, Mary J. Blige, Hilary Duff, Maggie Gyllenhall og Janet Jackson - det er bare noen av Maybelline New Yorks Internasjonale makeup-artist, Troy Surratts faste kunder.

Troy viste Side2 triksene: Se stor bildekarusell nederst

Nå har han tatt med seg sine beste sminketips fra New York, inn i hjertet av Oslo.

Mørke tåler mer sminke
- Han vet absolutt hva han gjør, skryter Therese Haugsnes, som kom på andreplass i «Top Model» 2005. Hun er i dag tilknyttet modellbyrået Pholk, og er en av Norges mest attraktive modeller.

Therese Haugsnes og Jannicke Johnsen smiler bredt til hverandre, etter å ha sett resultatet. De er begge sminket som stjerner, men med totalt forskjellig grunnlag. Therese er nemlig helt blond, mens Jannicke er mørk.

- Jeg tror mørke jenter tåler mer sminke enn blonde. Som blond må du passe på at kontrastene ikke blir for store, forteller Therese til Side2.

Alt er lov til fest
Til daglig legger begge de to jentene en beskjeden makeup.

- Til hverdags er det viktig å være forsiktig med sminken. Ikke bare klæsj på, er Jannickes beste råd.

Så legger Therese til.

- Men til fest kan alle bruke alt.

Her er Troy Surratts hete sminketips, trinn for trinn:

Huden/foundation/pudder:
Troy mener mange jenter bruker alt for mye foundation. Selv legger han det bare på de stedene det behøves.

- Fingrene er ditt beste redskap. Da får du det mest naturlig, og du slipper olje-konsistens, forteller makeup-artisten til Side2.

Troy legger alltid på concealer under øynene etter foundation. En god huskeregel er alltid å ta på kremproduktene først, og deretter legge på det løse pudderet.

Pudderet beskytter og hjelper foundation til å sitte bedre gjennom en hel dag.

Kinnene/rouge:
For Troy er det viktig å forsterke jentenes naturlige skjønnhet, og derfor liker han også best naturlig sminke. På Jannicke som er mørk, legger han en varm rouge i en ferskenfarge. Therese som er blond får rouge i rosa toner.

Rougen legges fra ørene, og frem under kinnbenet. Han legger også rougen ytterst over øyebrynene, og litt langs skyggepartiet under haken. Disse punktene gjør at han markerer ansiktets naturlige linjer. Midt på kinnene legger han på en mørkere rouge. Smil, så vil du se hvor du skal legge rougen.

Avstanden fra øynene og nesen måler du ved å legge en finger mellom.

Øynene/skygger:
Å legge en perfekt øyeskygge er ikke alltid lett.

- Jeg får ofte spørsmål om hvor øyeskyggen skal legges, forteller Troy.

Han har ikke noe enkelt svar, men råder jenter som ikke føler de behersker kunsten, om å være forsiktig med sterke farger.

Brunetten Jannicke får en champagne-farget øyeskygge med khaki-farge over, mens blonde Therese får hvit øyeskygge med shimmer.

Troy starter ytterst når han legger grunnlaget for øyeskyggen. Deretter drar han det helt inn til kroken av øyet. Den mørkeste fargen legger han midt mellom øyet og brynet. Han trekker det også litt bredere ytterst mot øyet. Innerst i øyekroken legger han litt lyst shimmer.

For en mer dramatisk look, kan du også legge på litt skygge under øyet. Troy starter ytterst, og stopper ved midten av øyet.

Brynene:
- Store øyebryn gir mer fokus til øynene, mener Troy.

Han bruker en brun eyeliner for å lage rette linjer, men forsøker å gjøre det mest mulig naturlig. Deretter former han brynene med wax.

- Gele blir alt for stivt, sier han.

Vippene/Mascara:
Hemmeligheten bak noen flotte vipper er å sette på noen ekstra lengder. Men det er ikke bare enkelt. Øvelse gjør mester, er Troys beste råd.

Troy bruker brun mascara på begge jentene.

- Som blond er det ekstra viktig å bruke brun mascara, så slipper kontrastene å bli så store, mener han.

Troy drar mascarabørsten gjennom øyevippene mange ganger.

- Ta på mascaraen begge veier, for et mer naturlig resultat. Dra frem og tilbake, så er du sikker på å få mascara på hele vippen.

Makeup-artisten forteller at du ikke lenger trenger å være redd for å ødelegge øyevippene dine, ved å bruke mye mascara. De er mye mer hudvennlige nå enn tidligere.

For helt perfekte vipper, bruker Troy også en vippetang. Det åpner øynene mer, og gir deg den riktige stjerne-looken.

- Lange flotte vipper er det som virkelig gjør deg feminin. Se bare forskjellen på Mikke og Minni mus.

Leppene:
Mange er redd for å bruke en lipliner, men Troy bruker det alltid.

- Nøkkelen er å finne en som er mest lik din naturlige farge på leppene, forteller han.

Legger du fokus på blikket, med sotet eller mørke øyne, er det viktig at du går for duse lepper. Er øynene naturlig sminket, kan du gjerne gå for en sterkere farge på leppestiften.

Jannicke ble sminket med en ingerfær-rød leppestift, mens Therese fikk rosa lepper.

Se Therese og Jannicke bli sminket trinn for trinn i bildespesialet lenger ned.

Les mer om mote her

Følg Side2 på mobilen

OPPDATERT PÅ SMS: Send kodeord «sladder» til 1984! (kr 4/pr mld)

Reklame

Nå kan du trene med Norges beste trenere hjemme i stua