Gå til sidens hovedinnhold

Rådyr fiasko

Rydderegningen etter Lehman Brothers: 12 milliarder kroner.

Advokat- og revisorutgiftene ved avviklingen av fiaskomeglerhuset Lehman Brothers ligger an til å passere 2 milliarder dollar, eller 12 milliarder kroner. Og det er etter at det er gitt rabatt på deler av tjenestene. Det anslår Financial Times.

I juli var regningen kommet opp i 917 millioner dollar i USA, samtidig som tallet i London, hvor den europeiske delen håndteres, blir anslått til 900 millioner dollar. Og fortsatt tikker taksameteret.

- Peanøtter
Selv om utgiftene til advokater og revisorer er svimlende, påpeker eksperter overfor Financial Times at tallet er beskjedent når man ser det i forhold til Lehman Brothers totale balanse på 691 milliarder dollar.

Det påpekes at tilsvarende utgifter i andre storkonkurser, som WorldCom og Enron, utgjorde rundt 1 til 2 prosent av balansen.

- Hvis du ser på Lehman-honorarene som prosent av eiendelene, er det peanøtter, sier jusprofessor Douglas Baird ved University of Chicago.

Største i USA
Det var 15. september 2008 Lehman Brothers gikk konkurs, og dermed førte til at en gryende finanskrise slo til med full kraft. Dette var tidenes største konkurs i USA.

Deler av Lehman ble kjøpt opp etter konkursen. Britiske Barclays overtok deler av den amerikanske virksomheten, mens japanske Nomura kjøpte deler av den asiatiske.

Det juridiske etterspillet etter konkursen er fortsatt uavklart. Lehman-ledelsen er blitt beskyldt for å ha brukt kompliserte transaksjoner for å sminke regnskapene.

Reklame

Kun i dag: 30 prosent på alt hos Christiania Glasmagsin

Kommentarer til denne saken