Gå til sidens hovedinnhold

Lei av Roskilde?

Side2 gir deg tipsene til årets danske festivaler for den som er klar for å prøve noe nytt i vårt naboland i sør.

(SIDE2): Man trenger ikke nødvendigvis dra til Roskilde for å ha det kult på festival i Danmark. Sjekk under for noen tips til andre festivaler som kan være verdt et besøk:

Langelandsfestival 28. juli - 4. august:
Med danske favoritter på programmet.
En riktig flott familiefestival som holdes i utkanten av Rudkøbing by på øyen Langeland.
Her satses det hardt med mange lokale danske artister som Kim Larsen, Infernal og Nik & Jay. Danskenes MGP Show tar også turen innom festivalen. Ellers kan festivalen by på et eget barneland med blant annet hoppeslott og sykkelbane. Her blir barna overvåket av «barnetemmere» slik at foreldrene kan slappe av på en festivalkafé like ved.

www.langelandsfestival.dk

Skanderborg Festival 8.-12. august
Store navn og nostalgi
Med artister som Amy Winehouse, Snoop dogg, Razorlight, Gavin Degraw og Bo Kaspers Orkester er det kanskje ikke så merkelig at Skanderborg Festivalen også kalles «Smukfest». Festival byr foruten disse, på gamle travere Peter Gabriel og Sinéad O’Connor.

Festivalen holder til i Skanderborg som er en kjøpstad like utenfor Århus på Jylland. Verdt å vite ellers er at dette er en festival hvor svært mye skjer i form av festing på campen. Så det lønner seg for den glade festivalbesøkende å utenom konsertene henge det meste av tiden ved teltet.

www.smukkfest.dk.

Samsø Festival 20-22. juli
Danmarks hyggeligste festival
Samsø er en liten øy i Kattegat med i overkant av 4000 innbyggere, her holdes den hyggeligste festivalen i Danmark. Kanskje ikke den festivalen med de største artistene, men programmet har sine godbiter. Denne festivalens største høydepunkt blir nok uten tvil puddelrockerne Europe.

Festivalen tar også konsekvensen av å være lagt til samme dato som den siste Harry Potter boken slippes. Derfor er det ordnet med bokbutikk som selger boken fra ett minutt over midnatt, nøyaktig samtidig som den slippes for salg.

www.samfest.dk

Beatday07 17. august
Stor, liten festival
Danmarks utgave av Musikkens dag skjer på Charlottenlund Fort ved København. Danske storheter som Kashmir og Mew er å finne på denne endagsfestivalen.

Du kan kjøpe dagsbillett, eller en billettpakke hvor du får med «Rock Under Solen» 18. august med blant annet Nik & Jay, Peter Sommer og D.A.D.

www.beatday.dk / www.rockundersolen.dk

Reklame

Ny Pyton-bok: Dette er Tommy Sydsæters favoritthistorier med Rhesus Minus