I denne prissammenligningen har vi sett på to ulike biltyper som er populære når en skal leie: En kassebil til flyttelasset og en kompaktklassebil til hverdagsbruk eller helgeturen.

Å leie en bil med litt ekstre plass kan være nyttig dersom man skal drive med flyttesjau, dra på Ikea eller på harrytur til Sverige.

De forskjellige utleieselskapene operer med forskjellige priser, og noen varierer også med faste kilometerpriser.

Vi har funnet prisene for hva det koster å leie en typisk flyttebil som Toyota Hiace, og for en vanlig C-klassebil av typen Ford Focus og Volkswagen Golf.

Store prisforskjeller
Ved korte turer lønner det seg å leie en Hiace hos Rent A Wreck. De tar kun betalt for de kilometerne man kjører, og har lik pris i midtuke og helg.

Følgende beregninger gjelder standardpriser, og er inkludert 100 kilometer kjøring:

For ett døgn koster det 795 kroner hos Rent A Wreck. Hos Avis Bilutleie tar de 845 kroner for den samme tjenesten.

Hertz Bilutleie er desidert dyrest. Her koster det 1006 kroner for ett døgn inkludert 100 kilometer.

Tar flyttingen litt tid, og man ønsker to døgns leie, er Hertz fortsatt dyrest. De krever hele 2013 kroner for det andre døgnet.

Da lønner det seg å dra til konkurrentene. Hos Rent A Wreck får du leie Hiace i to døgn for 1290 kroner. Avis Bilutleie krever 1352 kroner.

Leiebil i C-klassen
En Ford Focus eller Volkswagen Golf kan være den perfekte leiebil dersom man skal på tur med familien eller med vennegjengen.

Her er prisene ganske annerledes, avhengig av hvor langt du har planlagt å kjøre. Prisene varierer også for midtukedager og helg. For å ta hverdagene først:

Skal man på korte turer, lønner det seg igjen å dra til Rent A Wreck. Her tar de 250 kroner per døgn og 2,50 kroner per kilometer. Det betyr at du må betale 500 kroner for et døgn inkludert 100 kilometer.

Men 100 kilometer overskrides raskt, og med litt flere småturer frem og tilbake fremtrer Rent A Wreck som mye dyrere enn sine konkurrenter.

Hos Hertz Bilutleie opererer de med fri kilometerpris de to første døgnene. Det koster 748 kroner for ett døgn og 1496 kroner for to døgn.

Avis Bilutleie har fri kilometerpris uavhengig av antall døgn, men er dyrere enn Hertz i starten: For ett døgn skal Avis ha 1019 kroner, og for to døgn 1320 kroner.

Rådyrt hos Rent A Wreck
I helga er situasjonen derimot en annen. Og det lønner seg ikke å leie et vrak.

Rent A Wreck blir plutselig rådyr, og krever 1996 kroner for en weekend, da inkludert 500 kilometer.

Når det gjelder helgepriser er Avis knallbillig i forhold til sine konkurrenter. De skal kun ha 796 kroner for en helg, og det med fri kilometerpris.

En leiebil hos Hertz koster 970 kroner for helgen, inkludert fri kilometerpris.

Dermed er saken klar: Skal du ta superkorte kjøreturer og nøyer deg med en eldre bil, lønner det seg å leie bil fra Rent A Wreck.

Skal du deriomot på langtur eller kjøre flere småturer, lønner det seg å gå til Avis Bilutleie i helgen, mens Hertz Bilutleie og Avis konkurrerer om de beste betingelsene i ukedagene avhengig av hvor lenge du skal leie.

Mer om bil og trafikk finner du i Bilmagasinet.