GÅ TIL NETTAVISEN MOTOR

Har du hatt problemer med å ta deg fram på grunn av kansellerte fly? Da skal du vite at du faktisk har muligheten til å leie en bil helt gratis, både innenfor og utenfor de norske landegrensene.

- Vi merket en stor pågang sist uke på grunn av flytrafikken som sto stille. Akkurat nå er de fleste bilene i utlandet blitt revet bort, forståelig nok, sier daglig leder i Returbil.no, Hans-Eivind Ekaas, til Nettavisen.

Les også:Denne koster deg 90.000 kroner i året

Bileier.no: Vet du når bil din skal på EU-kontroll?

Derfor kan du få leiebil gratis
Men hvordan er det egentlig mulig å få leie gratis leiebil?

- Konseptet er egentlig veldig enkelt. Vi er en gratistjeneste som formidler direkte kontakt mellom bilutleiebilselskapet og bruker. Ofte leier bilutleieselskapene ut biler bare én vei, og trenger da noen til å kjøre den hjem igjen. Kanskje ønsker en bruker å kjøre nettopp denne strekningen. Resultatet er at du kan kjøre bilen tilbake der den hører hjemme helt gratis - og alle blir fornøyd, sier Ekaas.

På Returbil.no finner man i denne stund rundt 50-60 ledige biler.

- Bilene byttes ut hele tida. De fleste bilene er fra store bilutleieselskaper som for eksempel Hertz, Avis og Rent a Wreck. Men også mindre lokale selskaper er representert. I tillegg kan privatpersoner også legge ut en bil her som de ønsker å få hjem, forteller Ekaas.

Les også:Slik kan du spare 80.000 kroner

- Til nytte for oss
- Returbil-ordningen er til nytte for oss. Alternativet er at vi selv må hente bilen, og transportere den på en lastebil. Det hender også at våre ansatte på fly eller ta toget for å kjøre bilen hjem, sier salg- og markedsdirektør i Avis Bilutleie, Tonje Fossum, til Nettavisen.

- Mulighet for gratis bensin og bom
Er du fattig student? Da skal du vite at noen bilutleieselskaper også tilbyr gratis bensin og bompassering.

- Dette hender, men det kommer an hvor desperate bilutleieselskapene er og hvor mye de vil gamble på at noen andre vil kjøre bilen på den utvalgte strekningen. Har de problemer med å få bilen sin hjem, kan du være heldig å få dette dekket. Du kan jo alltids spørre, og si at du gjerne tar bilen hjem til selskapet mot at du får gratis bensin. Det verste du vil få er et «nei», smiler Ekaas.

Fossum i Avis Bilutleie forteller til Nettavisen at for deres biler betaler brukeren i utgangspunktet for bensinen og bomringkostnader.

- Men det skjer unntak, hvor sjåføren får dette dekket. Da står det spesifisert i teksten på Returbils nettsider.

Noen selskaper krever et gebyr
- Du kan få leie en leiebil helt gratis, men noen bilutleieselskaper opererer med et administrasjonsgebyr som varierer alt fra 99 til 199 kroner. Dette fordi noen selskaper ønsker å registrere et kredittkort som sikkerhet, de har jo ikke noe grunnlag for å vite om brukeren er en ærlig og redelig person, oppgir Ekaas.

Avis Bilutleie er en av de bilutleieselskapene som krever et gebyr på 99 kroner.

- Dette har med sikkerhet å gjøre, slik at vi får en kopi på et kredittkort. Vi kjenner jo ikke sjåføren, og vi har opplevd at biler har forsvunnet, sier Fossum.

Kun til bestemmelsesstedet
Booker du en bil, skal bilen kun kjøres fra henteplass til leveringssted. Kjøring ut over dette er ikke tillatt, med mindre dette er avtalt spesielt mellom bruker og tilbyder.

Dersom du ikke dukker opp til bestemmelsesstedet innen avtalt tid, risikerer du å måtte betale et såkalt «no-show» gebyr til utleieselskapet.

Les også:60.000 kroner i avgiftsforskjell

Stadig nye biler
- Det varierer fra dag til dag hvilke strekninger som det finnes en ledig bil på. De mest populære strekningene er mellom storbyene, og de kan bli revet bort allerede 10 minutter etter at et bilutleieselskap har lagt ut bilen, forteller Ekaas.

Her er det «førstemann til mølla»-prinsippet som råder, og har du ikke kontinuerlig internettilgang kan du benytte deg av en SMS-tjeneste som sørger for å varsle deg når en bil er blitt lagt ut på den distansen du ønsker deg.

Les også:Disse går under 0,5 på mila

Les også:Dette er Norges rimeligste biler

Mer om bil, MC og trafikk finner du i Nettavisen Motor