(SIDE2:) Farmens eldste deltaker vant lørdag finalen i TV2s realityserie.

Mer fra Side2.no: Besøk forsiden

Konkurrerte med stedatteren
Leif Birger Mækinen fra Alta vakte oppsikt allerede da deltakerne var kjent. Årsaken var at også datteren til hans kjæreste hadde meldt seg på.

Og seerne ble vitne til at far og "stedatter" Silje Trosten Johnsen hadde godt med temperament på lager. Silje måtte imidlertid forlate Farmen før morens kjæreste.

Leif Birger Mækinen viste seg imidlertid raskt som en god spiller.

Sultet den første uken
- Da jeg kom på gården og vurderte de andre deltagerne, så så jeg at jeg var den klart svakeste av alle deltagerne. Men jeg har lav forbrenning så jeg tenkte at hvis vi ikke har mat, så har jeg en mulighet til å henge med lenger. sa han til de offisielle Farmen-sidene da han første uken ble valgt til storbonde.

Den sabotasjeteknikken førte ham til slutt helt frem til seier.

Det var da også flere av deltakerne som fikk behov for å ta et oppgjør med Leif Birger om spillet hans. Men til slutt var det kun Leif Birger og Linn Hege Andersen som sto igjen.

Rørt
Leif Birger var synlig rørt over seieren. Han får en hytte til en verdi av 700.000 kroner og en Huyundai til 400.000 kroner. Under feiringen av seieren takket han da også stedatter Silje for å ha gitt ham noen spark bak og puffet ham frem.

Også Linn Hege, som opplevde å bli først venninne og så konkurrent med Silje, sier til God Kveld. Norge at hun unte en som Leif Birger å vinne.

Årets Farmen-deltakere var på den avsidesliggende gården i ti uker uten kontakt med omverdenen. TV 2 har allerede annonsert at de vil sende en ny runde av realityserien og søker allerede deltakere.