(SIDE2): Det er heller ingen hvem som helst kjole - den er miljøvennlig og etisk laget, noe om er Livia Firths aller viktigste motivasjon i valg av kjole.

Det er den norske designeren Leila Hafzi, som viste en drømmekolleksjon under siste dag av Oslo Fashion Week, som står bak den dypgule kjolen som skred over den røde løperen under Bafta-utdelingen i helgen.

Vant rød løper
Colin Firths italienske filmprodusentkone valgte seg norsk design til den store anledningen. Og det var absolutt ingen tilfeldighet at det ble nettopp Leila Hafzis design.

Livia har en blogg på britiske Vouges hjemmesider, og der skriver hun at hun er utrolig glad hun har brukt nettopp Hafzi siden Colin Firth (49) tross alt stakk av med pris for beste skuespiller.

Livia skryter av kjolen på sin blogg og åpner med følgende:

Colin vant Bafta! (Og jeg kom i Leila Hafzi)

Utvilsomt sier vel alle dette, men jeg ble genuint sjokkert da Colins navn ble ropt opp som beste skuespiller. Det var en herlig overraskelse å vinne en slik ære på hjemmebane. Jeg var ekstremt glad for hvordan jeg hadde kledd meg for anledningen, i Leila Hafzi. Det gule ga meg akkurat det lille boostet jeg trengte, siden jeg gikk i helt flate sko. Jeg falt i forrige uke og knakk et ben i foten min, så det utelukket høye hæler i Green Carpet Challenge.

Leila Hafzis kjoler er produsert på en miljøvennlig måte og dermed passer hennes kjoler perfekt i Livias grønne utfordringen - Green Carpet Challenge (som også skal bli kortfilm). Det går ut på akkurat slik navnet tilsier - å velge miljøvennlig design så langt det lar seg gjøre.

En grønn utfordring
Livia har lagt ut flere bilder av seg selv der hun tester ut de norske kjolene - og hun er ikke redd for å beskrive kjolene fra vår-og sommerkolleksjon «Néktar» som fantastisk vakre.

«Ansvarlig design» skal vel ikke se slik ut skriver Livia, og sier også at Hafzi dementerer hele myten om at etisk, ansvarlig og bevissthet rundt design og mote ikke trenger se ut som «sørpete hemp».

Leila Hafzi har tidligere uttalt at hun ønsker å markedsføre seg selv mot Hollywood, og gjerne mot de store stjernene. Hafzi har sagt at Uma Thurman og Cate Blanchett er stjerner hun gjerne vil se i sine kjoler. Livia har fått med seg akkurat det, og skriver at hun mer enn gjerne skal fortelle både Uma og Cate om Hafzis kjoler.

Les mer om Leila Hafzi:Kvinnen bak drømmekjolene

Oscar til helgen
Livia skriver i bloggen sin at hun allerede er i gang med å velge seg en kjole til Oscar-utdelingen som går natt til mandag 7.mars. Her er ektemannen en het kandidat til nok en gjev statuett - for beste mannlige skuespiller.

Hun har altså gitt seg selv en grønn utfordring: kun miljøvennlig mote på den røde løperen i vår.

Livia skriver i bloggen sin at hun må velge seg en kjole denne uken og at hun gjerne tar imot forslag - så spørs det da om hun igjen går for norsk design.

Les mer i Livias moteblogg på Vogue!

Se også Leila Hafzis hjemmeside.