GRAND HOTEL (Side2): I andre etasje på ærverdige Grand Hotel i hjertet av Oslo, har en rekke kvinner tatt turen denne formiddagen.

Anledningen er en brudemesse, og her er det meningen at kommende bruder skal få tips, hjelp og inspirasjon til den store dagen.

- Timing er viktig
Blant publikum finner vi Siv Sanchez (31) som er her for å få tips til hva hun skal ha på seg.

- Det er nok mye fint her, men jeg skal få sydd kjolen av designer Ruth Røssevold, og prosessen er allerede i gang, sier Sanchez, som har med forloveren sin på messen.

Selv om det er lenge siden hennes utkårede fridde til henne, har hun ennå ikke blitt smidd i hymens lenker - og det er en enkel forklaring på det.

- Grunnen er at vi har fått to barn, og kjøpt hus. Så det har ikke vært tid til noe giftermål. Jeg mener timingen med et bryllup er veldig viktig, forklarer Sanchez.

Og legger til.

- Det er fem år siden jeg ble fridd til, så frieriet er gått ut på dato. Men nå skal vi til Roma, og da håper jeg han slår til igjen.

Les også:- Menn får prestasjonsangst

Ledet visningen
Messens konferansier er Mona Grudt, som selv har giftet seg et par ganger.

- Min rolle er i regi av min redaktørrolle i «Ditt Bryllup». Jeg er her for å ønske velkommen, og for være en liten konferansier opp i det hele, forklarer Grudt, da Side2 møter henne før brudeshowet starter.

Bryllupsmagasinet har 15 årsjubileum i år, og Grudt har ledet det populære magasinet i hele 14 år.

- Det er et veldig godt redskap og hjelpemiddel, og vi ønsker selvfølgelig at det skal være en inspirasjon til alt fra klær, til dekor og festen. Men det er også et fint redskap i forhold til alt man må huske på når man gifter seg, forklarer Grudt.

(artikkelen fortsetter under bildet)

- Mye lekkert
Grudt har allerede rukket å ta en titt på alle kjolene som skal vises på scenen denne formiddagen, og hun synes det er spennende at den anerkjente designeren Leila Hafzi skal vise sine kreasjoner.

- Jeg har sett på alt som skal vises i dag, og det er mye lekkert fra alle. Men det er spennende at Hafzi har kommet med egen brudekolleksjon, og hun tar på seg veldig personlige oppdrag i at man kan sy om kjolen, eller få den i en annen fargenyanse. Det er også veldig fint at det er mye håndlaget, og naturlige stoffer, sier Grudt, som selv har på seg en Leila Hafzi kjole for anledningen.

Les også: Tar Italia med storm

- Prinsesse for en dag
Bak scenen er det full aktivitet, og brudemodellene gjør seg klar til å vise årets brudemote.

- Det er vel egentlig alle jenters drøm å gå en brudevisning. Man får jo være prinsesse for en dag, sier modell Sandra Marie til Side2.

Hun skal gå i kjoler fra den anerkjente designeren Leila Hafzi, noe hun er veldig fornøyd med.

- Jeg synes Leila Hafzis kjoler er helt fantastisk. Man føler seg som en ekte prinsesse. Og så er det veldig gøy, istedenfor en tradisjonell bløtkakekjole. Jeg vil heller gifte meg i hennes kreasjoner, hvis jeg skal gifte meg noen gang, vel å merke, sier den sprudlende 29-åringen.

LES VÅR ANMELDELSE AV LEILA HAFZIS BRUDEKOLLEKSJON.

Få siste nytt fra Side2.no: Klikk her!

SE BILDER FRA VISNINGEN PÅ BRUDEMESSEN HER:

3651